IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Как състезателни коли стават на бирени кутийки

Спонсор в НАСКАР намери още един начин да зарадва феновете

Как състезателни коли стават на бирени кутийки

Един от най-големите разходи на отборите в американския пистов шампионат НАСКАР са парите, които отиват за шасита в рамките на един сезон. Катастрофите изобилстват в тези надпревари, а каросериите на състезателните коли са с изключително тънка и мека ламарина, като цената й е около 10 000 долара на кола, а големите отбори в НАСКАР сглобяват около 50 коли на сезон.

Какво обаче се случва с катастрофиралите автомобили, пострадали дотолкова, че да не могат да се възстановят. Най-известното решение е ранчото на една от звездите на спорта Дейл Ърнхардт-младши, които колекционира такива купета и ги разхвърля из гората в имението си в Северна Каролина.

Бира Busch

Други тежко катастрофирали купета на състезателни коли обаче имат по-достойна съдба. Част от тях се превръщат в бирени кутийки – точно това се случва с няколко от колите на Кевин Харвик, които са дали началото на колекционерска серия бири, създадени от основния му спонсор Busch.

В началото Харвик приема идеята за превръщането на състезателни коли в бирени кутийки за абсурдна, но бързо установява, че това е страхотен начин да се оползотвори металът от унищожените му коли.

Пивоварната компания, която спонсорира Харвик пусна първата серия бира в специалните кутийки в началото на февруари, като феновете се бореха за тях в онлайн конкурс, а след това можеха да си купуват бирата по време на „500 мили на Дейтона”, а приходите отидоха за благотворителност.

Миналата година Харвик спечели 3 от 8-те си победи през сезона с кола, спонсорирана от Busch, а на всяка бирена кутийка има малка карта, която показва от коя част на катастрофиралите коли на Харвик е дошъл металът за създаването й.

0 от 500