IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ford GT вдигна 483,44 км/ч (ВИДЕО)

Рекордът не е официален, но си заслужава да се види

Ford GT вдигна 483,44 км/ч (ВИДЕО)

Докато търпеливо чакаме времето когато френската Bugatti, американската Hennessey и шведската Koenigsegg ще представят хиперавтомобили, които ще преминат рекордната скоростна отметка от 482,7 км/ч, ентусиастите от M2K Motorsports успяха да запишат рекорд, макар и не официален.

Ford GT

Това бе постигнато с Ford GT от 2006 г. Трябва да се отбележи, че това е същият този хиперавтомобил, който преди две години успя да ускори до 475,5 км/ч. И двете постижения обаче не са признати за рекордни, защото по регламент скоростта трябва да бъде постигната в двете посоки на трасето.

Ford GT

Разбира се, това далеч не е сериен Ford GT, но промените, на които е бил подложен, не премахнаха разрешението му за шофиране по обществени пътища. Неговият двигател вече развива мощност от около 2500 конски сили, а под капака е монтиран 5.4-литров V8 двигател.

В последния ден на събитието Texas Mile, организирано на регионалното летище в американския град Виктория, щата Тексас, автомобилът първо ускори "само" до 280 км/ч, след което даде резултат от 386 км/ч. Едва при третия опит суперавтомобилът влезе макар и в неофициалната история. Тогава той вдигна невероятните 483,44 км/ч, като успя да направи това на разстояние от около 1,61 км.

0 от 500