IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Сляп шофьор вдигна 244 км/ч с Honda NSX (ВИДЕО)

Турски журналисти сбъднаха мечтата на 40-годишния мъж

Сляп шофьор вдигна 244 км/ч с Honda NSX (ВИДЕО)

Сляп шофьор успя да развие 244 км/ч със суперколата Honda NSX. Това стана на полоса за излитане на самолети на летище в Турция.

Заради болест 40-годишният психолот Левент Карадол загубил зрението си още като дете, но въпреки това останал голям фен на високите скорости. В един от коментарите си под видео в YouTube-канала на турското издание Motor 1 той написал, че много иска да участва в тест на някоя от колите. Журналистите от медията решили да сбъднат мечтата на мъжа, като му осигурили суперколата Honda NSX, която на местния пазар струва близо милион долара.

В крайна сметка Карадол успял да развие скорост от 244 км/ч, като постижението му било записано на видео, излъчено по-късно в канала на турския Motor 1 в YouTube.

Абсолютният рекорд за скорост при слепите автомобилисти принадлежи на Люк Костерманс. През 2008 г. белгиецът развива 308.78 км/ч зад волана на  Lamborghini Gallardo.

При мотоциклетистите най-доброто постижение е на австралиеца Бени Фелтен, който с Kawasaki Ninja ZX-10R вдига 269 км/ч. Рекордът за скорост на сляп човек с моторна лодка е на британеца Майк Нюман със 150 км/ч.

Снимка: Motor 1

0 от 500