IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Какво става, ако Citroen C3 нацели Audi Q7 отзад (ВИДЕО)

Щетата за френския хечбек е пълна, а ремонтът на германския SUV ще излезе 4500 евро

Какво става, ако Citroen C3 нацели Audi Q7 отзад (ВИДЕО)

Правителствата на страните в Европейския съюз продължават да въвеждат нови и по-строги стандарти за безопасност на превозните средства. Тези усилия не са напразни и могат да спасят хиляди човешки животи. Що се отнася до автомобилните производители, те често реагират положително на повечето иновации, а някои дори се опитват да бъдат една крачка напред, като например Volvo, който обяви, че ограничава максималната скорост на новите си коли до 180 км/ч.

Значителен принос за пътната безопасност имат и групи като AGU Zurich, които обединяват специалисти в областта на биомеханиката, инженерството, медицината и спорта, за да изучават различните аспекти на биомеханиката на травмите.

В последното си видео AGU Zurich показва последствията от сблъсък между голям SUV и малка градска кола: Citroen C3 от 2014 г. се удря с 35 км/ч в задната част на Audi Q7 от 2006 г. Инцидентът е доста типичен и широко разпространен по целия свят, особено в големите градове, където се движат различни видове превозни средства.

Не е много ясно какво швейцарците са искали да демонстрират с това видео, но то е доста интересно. Френският хечбек, който струва най-малко 6 пъти по-малко от немския всъдеход, показва завидна здравина - макар че при удара от предницата му нищо не остава, салонът е добре защитен и се предполага, че пътниците не биха пострадали сериозно. Audi Q7 понася удара с бронята, а Citroen C3 - с двигателя, заради простия факт, че е по-нисък.

Швейцарската компания изчислява и стойността на щетите при такъв удар. За Audi Q7 те са в размер на 5128 швейцарски франка (около 4508 евро), а за Citroen C3 - 17 376 швейцарски франка (около 15 276 евро), тоест пълна щета.

0 от 500
  • #14
    35 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    " френският хечбек .. показа завидна здравина" - ха,ха!! Тая кошница се разпадна целата, разбираш ли!! .. "здравина". Смех
  • #13
    32 rate up comment 0 rate down comment
    :) ( преди 5 години )
    Шмекерува Волвото?
  • #12
    31 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    не ви ли прави впечатление че при тестовете Волво бяга от удара и каркаса за безопасност не понася цялата енергия от удара и въпреки това предното стъкло се троши докато аудито поема целия удар и предното стъкло е здраво
  • #11
    43 rate up comment 13 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    Поредната скрита реклама на нужник от ВАГ. Понеже на фенската маса, акъла е толкова, че няма как да знаят, че удрящият отзад има повече щети и си мислят, че аЛуди са много яки брички. Освен да се изходиш в тях по голяма нужда за друго не ми ги хвалете.
  • #10
    40 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    Що за поредна простотия! Всеки с поне малко обща култура знае, че автомобилът, който удря отзад пострадва повече. Ако обърнем колите и Аудито нацели Ситроена отзад, картинката няма да е по-различна от тази в момента.
  • #9
    34 rate up comment 2 rate down comment
    до №5 ( преди 5 години )
    Това нищо не доказва. Ударът е един от многото възможни. А точно с ХС 90 няма катастрофи с тежко пострадали и загинали. Иначе за по-достоверни краштестове- https://***.euroncap.com -напр.!Една година, все пак С5 взе награда за най-сигурен автомобил.
  • #8
    43 rate up comment 1 rate down comment
    Ак-74 ( преди 5 години )
    Факта че в Ситроена макар и много по-малъл никой няма да умре или да има сериозна травма е показателен.А и това е старото поколение Ц3
  • #7
    43 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    Сравняват Съв с малък градски автомобил, като същевременно удрят съв модела в най-здравата точка и то отзад. Предницата на модерните коли е направена да се мачка и чупи, за да поеме част от кинетичната енергия. Това не важи за задницата.
  • #6
    39 rate up comment 0 rate down comment
    Тъй-тъй ( преди 5 години )
    Важното е, че хората не са пострадали. Тогава щетата - и за хората, и за застрахователя - щеше да е много повече от 15 000 евро.
  • #5
    35 rate up comment 10 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    Еле па ако беше рено щетата щеше да е най-вече за хората вътре.