IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Заспал шофьор удари четири Ferrari-та

Виновникът получи неочаквана подкрепа

Заспал шофьор удари четири Ferrari-та

Най-важното правило за шофьорите, които разнасят по цял ден стоки, храна или правят други доставки, е че не трябва да правят катастрофи. Това се отразява много зле на бизнеса, тъй като се губи време, а с това и пари.

В Тайван обаче тази проста схема се реализира в почти невероятен вариант. Шофьор на бус за доставки заспа зад волана, удари четири Ferrari-та и накрая се оказа, че няма застраховка. А все пак нацели четири паркирани коли на стойност над милион и половина долара.

Ferrari crash

Инцидентът стана голяма новина в местните медии, тъй като ангажира вниманието на цялата страна. Изданието Taiwannews.com разкри, че въпросният водач е 20-годишен младеж, който е заспал зад волана и в 5,40 часа сутринта успял да уцели четирите ферарита. Става въпрос за три 488 GTB и едно F12berlinetta. Водачите на скъпите италиански возила били част от група фенове на спортното шофиране, които се събират рано сутрин, за да избегнат натоварения трафик. В групата имало и още няколко коли Ferrari, които обаче останали незасегнати.

И докато собствениците на спортните автомобили пиели кафе и обсъждали маршрута си се появил въпросния 20-годишен разносвач, който вече бил заспал и първо се ударил странично в едно жълто 488 GTB, след това се забил в задницата на F12, колата тръгнала напред и ударила синьо 488 GTB, което пък във верижна реакция блъснало червено 488 GTB, спряно отпред.

Ferrari crash1

Собственикът на първата ударена кола решил да не повдига обвинения срещу младежа, който карал буса на майка си, за да й помогне в бизнеса, но пък се оказало, че няма застраховка. Тестът за алкохол показал, че шофьорът не е пил, а по-късно било установено, че при удара бусът е вървял с около 40 км/ч.
Часове след катастрофата и оповестяването й по медиите, в полицията и в медиите започнали да се обаждат много хора, които предлагали пари, за да помогнат на младежа да плати за пораженията, които е нанесъл на скъпите коли. Според местните медии, акцията за събиране на пари все още продължава.

0 от 500
  • #2
    12 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    Бре, тези звучат като нормални хора. Богаташи стават рано, за да карат бързо своите скъпи автомобили, без да притесняват останалите участници в движението. Това дали някой ден ще е възможно в България?! Остави това, но един от тях даже няма да съди човека, който е ударил Ферари-то му, защото виновника помага на майка си в бизнеса! А в България първо щяха да го набият, после още веднъж, а после да съдят доо дупка, че даже щяха да са подпомогнати от власт, служби... Да си вземем тайвански управляв ...
  • #1
    4 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    усетих болката на застрахователите... сега ще трябва да платят солена сума пари, които надали ще успеят да си приберат от поспаланкото разносвач..