IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Съдът не пусна Гон при шефовете на Nissan

Излезлият под гаранция бивш бос поиска да говори пред борда на директорите

Съдът не пусна Гон при шефовете на Nissan

Съдът в Токио отхвърли молбата на бившия шеф на Nissan Карлос Гон да участва в заседанието на борда на директорите на японската компания тази седмица. За това съобщи общественият тв канал NHK, а адвокатите на Гон потвърдиха, че са подали молба за това в петък. Така Гон няма да може да участва в заседанието, на което ще се обсъжда заздравяване на връзките в алианса Renault-Nissan, създаден от Гон преди две десетилетия.

Съдът пусна Гон под гаранция миналата седмица, като гаранцията беше почти 9 милиона долара а бившият шеф на японската автомобилна компания прекара 108 дни зад решетките по обвинения в укриване на доходи, като се очаква процесът да започне до 6 месеца.

Гон загуби постовете си в Renault, Nissan, Mitsubishi и съюза на трите компании, но все още е член на борда на директорите на Nissan, тъй като за изваждането му оттам е необходимо решение на акционерите в компанията.

При първата си поява пред съда Гон обяви, че бившите му колеги в Nissan са организирали преврат срещу него и са скалъпили обвинението и цялото дело срещу него, а срещата му с тях тази седмица трябваше да се осъществи чрез видеовръзка, не и чрез физическо присъствие на Гон в залата, където ще е заседанието.

Френският автомобилен производител Renault, който е основен акционер в Nissan, потвърди информацията, че между трите компании в алианса вече вървят преговори за нова структура на съюза, която да подобри взаимодействието между отделните марки.

0 от 500