IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Карлос Гон обвини Nissan в предателство

Бившият шеф на алианса е категоричен, че японците са организирали заговор

Карлос Гон обвини Nissan в предателство

Освободеният от всички ръководни постове в алианса Renault-Nissan-Mitsubishi – Карлос Гон, даде първото си интервю след задържането си в ареста в Токио на 19 ноември. През японското издание Nikkei топ-мениджърът беше категоричен, че е жертва на заговор,в чиято основа е ръководството на Nissan.

Гон беше категоричен, че шефовете на Nissan са били против неговата инициатива за сливане на трите големи големи компании в концерна. Въпросът е бил обсъждан с президента на Nissan – Хирото Саикава, който обаче е отказал да включи в дискусията шефа на Mitsubishi Motors - Осаму Масуко.

Според вече бившия шеф на алианса, в Nissan са били притеснени от евентуалното обединение на компанията им с Renault и Mitsubishi, тъй като това щяло да даде огромна власт на Гон. По тази причини ръководителите на японската марка са повдигнали обвинения в укриване на данъци и финансови машинации.

Гон определи като „изкривяване на реалностите” твърденията, според които е получил 8,9 млн. долара от съвместната компания на Nissan и Mitsubishi, регистрирана в Холандия. Той допълни, че изплащането на 14,7 млн. долара на компанията на саудитския бизнесмен Халед Ал-Джуфали е одобрено от изпълнтелния директор на Nissan за съответния регион.

„Закупуването на недвижими имоти в Бразилия и Ливан, за което ме обвиняват, беше обусловено от това, че се нуждаехме от безопасни места, на които да приемама хора в тези държави”, обясни Гон.

Снимка: Nissan

0 от 500
  • #5
    0 rate up comment 0 rate down comment
    waso ( преди 5 години )
    Майсторите на харакири и сепуко произвеждаха такива долнопробни и грозно самоходни тоалетни, че бяха фалирали и тоя пич дойде и ги спаси.Нямаха даже дизелов мотор тогава.И сега за благодарност, искат да го изгонят.Ще я докарат пак до дъното.С такива грозилища като джуката и кашкая, ще я втасат.
  • #4
    0 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    То ако 2 големи концерна като Рено и Нисан разчитат само на 1 човек значи нещо тотално е сбъркано.
  • #3
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Jm ( преди 5 години )
    Резултатите вече са налице. Продажбите падат и на Рено и на Нисан, Стандарт енд Поорс намали кредитния рейтинг на А-, тепърва ще берат ядове без Гон.
  • #2
    0 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    това е 346-тата статия за Гон от 2 месеца насам - за папата не се е писало толкова ... няма ли други новини та Гон това Гон онова
  • #1
    8 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    Трябваше да ги оставиш долните жълтури оризарски да глътнат вода преди 20 години, и сега нямаше да имаш главоболия с тези мухали.