IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Жената на Гон се оплака от жестоко отношение към него в ареста

Съответната жалба е подадена и до организацията Human Rights Watch

Жената на Гон се оплака от жестоко отношение към него в ареста

Съпругата на бившия председател на Съвета на директорите на Nissan - Карлос Гон, се оплака от жестоко отношение към него в ареста в Токио, където е задържан вече близо 2 месеца.  Госпожа Карол Гон е уведомила и организацията за защита на човешките права Human Rights Watch за тежките условия, при които е поставен нейният мъж от японските следователи.

„По няколко часа на ден него го разпитват, заплашват и ругаят. Всичко това става без присъствие на адвокатите му, като целта е една – да бъдат измъкнати самопризнания за неща, който той не е извършил”, твърди госпожа Гон, цитирана от Japan Times.

През миналата седица Карлос Гон за първи път се изправи пред съда в Токио, където отказа да се признае за виновен във финансови машинации. По време на изслушването топ-мениджърът бе категоричен, че е невинен и че арестът му е „неоснователен”.

Шефът на алианса Renault-Nissan-Mitsubishi беше задържан на 19 ноември при пристигането си в Токио. Полицията в Япония го разследва за укриване на занъци и финансови машинации. Следователите започнаха преследване срещу 64-годишния Гон след получаване на анонимен сигнал от служител на концерна Nissan.

Само 3 дни по-късно Гон бе отстранен от ръководните постове в Nissan, а след това същото сториха шефовете и на Mitsubishi. Единствено най-големият акционер в групата – френската компания Renault, остава на страната на топ-мениджъра, но все пак и там му беше назначен временен заместник.

Снимка: Nissan

 

 

 

0 от 500
  • #1
    3 rate up comment 7 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    Ай ай към перачката се отнасяли жестоко! Само "големият акционер" заставал зад него - зер кой ще върши хигиенистките работи на адвокатската кантора рено!?