IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Renault назначи нови шефове

Досегашният заместник на Гон поема оперативното ръководство

Renault назначи нови шефове

Френският автомобилен производител Renault вече има ново ръководство, след като досегашният генерален директор и председател на Съвета на директорите – Карлос Гон, подаде оставка.

Вчера Съвета на директорите се събра на спешно заседание, на което досегашният заместник на Гон – Тиери Болоре (на снимката вдясно), беше утвърден за генерален директор. Той заемаше временно поста след ареста на Гон на 19 ноември миналата година.

За председател на Съвета на директорите бе избран шефът на компанията Michelin - Жан-Доминик Сенар (на снимката вляво). Така двете ръководни функции ще бъдат разделени и съответно длъжностите няма да може да се заемат от един и същи човек.

Карлос Гон беше начело на Renault близо 15 години. Той оглави френската компания през май 2005 г., но след ареста и обвиненията, които му бяха повдинати в Япония беше отстранен и като председател на Съвета на директорите на японските компании Nissan и Mitsubishi.

„Принципът за невинноста трябва да се спазва, като това важи и при господин Гон, който е невинен до доказване на противното. Интересите на алианса и на компанията Renault обаче са по-важни. Компании от такъв мащаб се нуждаят от стабилно управление”, коментира министърът на финансите на Франция – Бруно Ле Мар.

Снимка: Renault

0 от 500