IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Карлос Гон смени адвоката си

Джуничиро Хиронака с прякор „Бръснача“ отхвърли обвиненията срещу бившия шеф на Renault-Nissan

Карлос Гон смени адвоката си

Обвиненият във финансови нарушения бивш шеф на Renault-Nissan Карлос Гон нае нов адвокат за защитата си. 

Джуничиро Хиронака с прякор „Бръснача“ се противопостави на обвиненията на прокуратурата, твърдейки, че международните норми около задържането на Гон в ареста не са спазени. Хиронака разкритикува и японската правосъдна система затова, че страната е изостанала от съвременното правосъдие.

В изявлението на защитата се отправя критика и към Nissan затова, че намесата на прокуратурата и съда е била ненужна, а случаят е трябвало да бъде разрешен в самата компания. Според Бръснача полза от ситуацията би се оказало единствено промяна в системата.

Предприетата промяна от бившият изпълнителен директор и назначаването на нов екип се случи миналата седмица, след като предишният защитник Мотонари Отцуро явно не успя да помогне на Гон.

Хиронака заяви, че не знае защо е нает по случая, но според него е вероятно, бразилският бизнесмен да е искал опитен криминален адвокат. 73-годишният юрист има опит от предишни спечелени дела, някои от които са били свързани с финансови злоупотреби и корупция.

Въпреки предприетата промяна не е ясно дали Гон ще бъде пуснат под гаранция. Причина се оказва несъществуващата в Япония система за договаряне с прокуратурата за по-лека присъда. 

0 от 500
  • #4
    0 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    Има над 60 новини в аутомедия за Гон. Какво яде, как заспива, гледал ли си е сериала... какво прави жена му, адвоката му, кучето му добре ли се чувства.. ноктите изрязал ли е..
  • #3
    0 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    да, и аз очаквам следващата "новина" да е дали е ходил до тоалетната и как е спал нощес... за тоя се изписа повече отколкото за брексит.
  • #2
    1 rate up comment 0 rate down comment
    .. ( преди 5 години )
    Много съм се притеснил дали е какал днес? Добре ли му е коремчето?
  • #1
    0 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    Изобщо не го пущайте този мошеник! Очаквам немските мошеници също да пребивават дълго зад решетките.