IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Nissan също завежда иск срещу Гон

Бившият шеф на концерна излезе от ареста срещу 9 млн. долара

Nissan също завежда иск срещу Гон

Ръководството на японския концерн Nissan ще заведе иск срещу бившия председател на Борда на директорите Карлос Гон за щетите, които то е можел да нанесе на производителя с дейността си. В момента адвокатите на Nissan обмислят каква точно да бъде сумата, съобщава агенция Kyodo. 

В сряда бившият шеф на френско-японския автомобилен алианса Renault-Nissan-Mitsubishi напусна ареста в Токио, където прекара 108 дни. За свободата си Гон плати гаранция от милиард йени (9 млн. щатски долара), като се очаква в близките дни да даде пресконференция, на която да разкаже своята версия за случилото се.

Обвиненият във финансови машинации топ-мениджър сега е под домашен арест, където са монтирани камери, следящи всяка негова стъпка. Гон няма права да напуска Япония, както и да си общува с хора, които са свързани по някакъв начин с Nissan. Компютърът на бившия шеф също ще следи от разследващите.

Интересното обаче е, че Гон може да получи разрешение да присъства на заседанията на Съвета на директорите на Nissan, тъй като все още се води част от него. Очаква се, той да бъде освободен през април

Снимка: Renault-Nissan

0 от 500
  • #4
    1 rate up comment 1 rate down comment
    Дошо ( преди 5 години )
    Не е ясно дали Нисан някога щял да фалира, но е 100% факт, че днес ако го няма Нисан и якото финансово донорство на френската държава рено фалира до дни!!
  • #3
    7 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    Нисан ще си получат заслуженото за предателството към този,който ги отърва от общността на изчезналите автокомпании.
  • #2
    6 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    Ако не беше така наречения *** сега в wikipedia щеше да пише - Нисан беше автомобилен производител до 2003 когато взе че фалира.
  • #1
    2 rate up comment 8 rate down comment
    Да се чете ( преди 5 години )
    Ръководството на японския концерн Nissan ще заведе иск срещу бившия председател на Борда на директорите Карлос Гон за щетите, които е нанесъл с пришиването на паразита рено към японския производител!