IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Renault лиши Гон от обезщетение

Бившият шеф на компанията няма да получи близо 26 млн. евро

Renault лиши Гон от обезщетение

Освободеният от всички ръководни постове в  Renault - Карлос Гон, няма да получи обезщетение за напускането на компанията. Това е решило на свое заседание управителният съвет на френския производител, съобщиха от прес-службата на Renault в специално изявление.

Официално посочената причина е, че Карлос Гон не е изпълнил условията, необходими за получаване на акции в компанията за периода 2015-2018 г. В такъв случай, при уволнение той губи правото си на тези ценни книжа. Освен това, на следващото си заседание на 15 февруари (петък)  управата на Renault ще вземе решение какво възнаграждение ще плати на бившия си вече шеф за работата му през 2018 г.

По информация на агенция Reuters, в договора на Гон с френската компания е записано, че при напускане той трябва да получи обезщетение под формата на акции в размер на 25,9 млн. евро. Изплащането им е зависело от "присъствието на Гон в Renault", но това условие не е било спазено, тъй като топ-мениджърът вече 3 месеца е в ареста в Токио. 

На Гон му предстои да бъде съден за финансови злоупотреби и машинации с пари на Renault, а също така и за укриване на данъци.

0 от 500
  • #1
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Дошо ( преди 5 години )
    Бре ! Тоа им изпра милиарди а ся за некви си милиони се циганят! Жабарска му работа - не вземат пример от вурстовете дето хем тровят хем се обещетяват при уволнение! ахахаха