IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Защо новата решетка на BMW 7-Series е толкова голяма? (ВИДЕО)

Вижте обяснението на дизайнера, който е работил върху модела

Защо новата решетка на BMW 7-Series е толкова голяма? (ВИДЕО)

Обновеното BMW 7-Series порази с огромната решетка на радиатора. Решението на инженерите на баварците да използват подобен елемент предизвика противоречиви реакции дори у феновете на марката, които отново се разделиха на две.  Едните харесаха комбинацията от огромни "ноздри" с тесни фарове, а другите - не.

Оказва се обаче, че огромната решетка на радиатора не е предназначена само за създаване на по-впечатляващ външен вид на автомобила, а изпълнява и функционална роля. Това разкри дизайнерът на модела Алексей Кежа във видео, публикувано в BMW Blog.

Според Кежа, огромната решетка на 7-Series е разработена така, че да пасне възможно най-добре на останалите елементи от автомобила. В случая, идеята на BMW е - голям седан с голяма решетка, като тя важи и за кросоувърите BMW X5 и X7, които също са получили този елементи.

Дизайнерът допълни, че голямата решетка му е позволила да направи предната броня по-малка, което като цяло подобрява аеродинамиката на седана. Това подобрява представянето и понижава разхода и вредните емисии.

BMW 7-Series

Във видеото Кежа разкрива подробности и за други елементи от дизайна на обновения луксозен седан, така че нашият съвет е да го изгледате докрай.

Снимки и видео: BMW Blog

0 от 500
  • #7
    26 rate up comment 1 rate down comment
    zoom in ( преди 5 години )
    Страшни глупoсти ?!? Как точно огромен отвор отпред е по-добър за аеродинамиката от гладка затворена повърхност?От както съществуват автомобилите, единственото за което е определящ размера на предната решетка е охлаждането на двигателя и никога не са се преавили по-големи решетки само заради аеродинамиката.Естествено БМВ няма да си признаят, че тази решетка е един страшен кич и нищо друго.
  • #6
    21 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    Ха-ха, направил голяма решетка, за да намаля вредните емисии. Това е виц някакъв. Взеха цялата фирма на подбив заради тия решетки.
  • #5
    9 rate up comment 5 rate down comment
    Булшитс ( преди 5 години )
    Тоя веднага да се уволнява и да вземат някой стажантче да оправи о*каното при всички случаи ще изглежда по добре
  • #4
    15 rate up comment 3 rate down comment
    cry ( преди 5 години )
    Тоя се е напушил здраво и сега се опитва да се измъкне безплатно.
  • #3
    17 rate up comment 4 rate down comment
    Алелсей ( преди 5 години )
    Като възпален маймунски г?з е
  • #2
    24 rate up comment 2 rate down comment
    de ( преди 5 години )
    абе да не се обяснява този ***.. видя, че се е осрал и замазва сега. Не знам каква аеродинамика има чугунен радиатор, *** това бмв има подобна...
  • #1
    12 rate up comment 2 rate down comment
    БМВ раша ( преди 5 години )
    Руснак конструира БМВ?Какво доживяхме?