IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Tesla Roadster наистина е безумно бърз - ето доказателство (ВИДЕО)

Трудно сериен модел ще победи електромобила по ускорение

Tesla Roadster наистина е безумно бърз - ето доказателство (ВИДЕО)

Следващото поколение на Tesla Roadster ще разполага с невероятни характеристики, особено като ускорение. В интернет се появи видео, публикувано от очевидец, който е заснел как се справя машината.

На краткото клипче се вижда, че електрическият роудстър умишлено забавя скорост, тъй като неговият водач вижда, че ще бъде сниман. След това, той рязко дава газ и колата изчезва далеч напред.

Новата генерация на спортната кола с 4 врати беше показана още през ноември 2017 г., но серийното производство трябва да стартирапрез 2020 г. При премиерата от Tesla обявиха, че това ще е най-бързо ускоряващия сериен автомобил, като посочиха време 1,9 секунди за достигане на 100 км/ч от място.

Според характеристиките, Tesla Roadster ще изминава разстоянието от 1/4-миля (402 метра) за 8,8 секунди и ще развива максимална скорост от 402 км/ч. Максималният възможен въртящ момент е 10 000 Нм, а пробегът с едно зареждане - 1046 км, благодарение на акумулаторните батерии с капацитет 200 кВт/ч.

Tesla Roadster

Роудстърът е оборудван със система за задвижване на четилите колела Drive All-Wheel Drive с 3 електромотора - два на задните колела и един на предната ос. Базовата цена на модела е 200 000 долара, като за да бъде поръчана, клиентът трябва да внесе 50 000 долара капаро.

Снимки: Tesla, видео: YouTube 

0 от 500
  • #10
    1 rate up comment 9 rate down comment
    Тинтири-минтири ( преди 5 години )
    И къв е напредъка на Роудстър? Увеличили са двойно батерията и с това са постигнали удължения пробег - технологично е на равнището на Роудстър от 2008ма. Нека да излезе на пистата - само че излизат само на драг...
  • #9
    7 rate up comment 3 rate down comment
    Минтирит ( преди 5 години )
    Те всички така разправяха за ракетите на spacex, виж какво стана сега. Така разправяха и за електромобилите по принцип, сега от bmw се оплакват че не могат да продават в Щатите, заради модел 3. Продължавай да не вярваш. Още догодина ще излезе Roadster на пистата и ще иммаш оправдания изсмукани от пръстите.
  • #8
    2 rate up comment 7 rate down comment
    Тинтири-минтири ( преди 5 години )
    Реактивните двигатели? ъъъъъъ... айде сега се събуди и бегай на училище. Не реактивни Йонни двигатели от НАСА ще му монтират на тоя таралясник, че да може ватманите да излетите в орбита и да не се връщате...
  • #7
    2 rate up comment 4 rate down comment
    До Цунами ( преди 5 години )
    "Видеото е fake, най малкото излиза дим при ускорението. FAAAKE"Това не е дим, а са реактивните двигатели, които освен за ускорение, ще му помагат и при спиране и при завиване. Няма да има равен на писта, а и за такива глухари, които очакват шум - ще има достатъчно и повече отколкото от Ремус.
  • #6
    8 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    Чакайте да видим пътното поведение, с тия 2 тона тегло което се очертава. Защото иначе става като стар мъсъл кар - звук, визия, коне но като дойде завой -спираш, гасиш, качваш се на тойотката и се прибираш. Линейното ускорение до 100 за -4.3сек и първа космическа за 23.43 сек далеч не са всичко за една спортна кола. Вижте Фиеста СТ или Мазда МХ5. малко коне пък забавни за каране
  • #5
    3 rate up comment 9 rate down comment
    Евреин ( преди 5 години )
    И как ще отвърне на удара тази отмираща държавица с територия наполовината на Тексас.Кои са тия всъщ ост.Ахахаха!
  • #4
    5 rate up comment 5 rate down comment
    Брандо ( преди 5 години )
    Ако това за пробега е вярно, пазарът за тази кола ще полудее. В Германия обаче няма да има никакви пирони, а по скоро Империята отвръща на удара.
  • #3
    3 rate up comment 8 rate down comment
    Цунами ( преди 5 години )
    Видеото е fake, най малкото излиза дим при ускорението. FAAAKE
  • #2
    3 rate up comment 16 rate down comment
    Тинтири-минтири ( преди 5 години )
    По фейк от това здраве му кажи. А и ква файда като не се чува нищо 90% от емоцията я няма!
  • #1
    6 rate up comment 6 rate down comment
    Евреин ( преди 5 години )
    Още един пирон в немският ковчег краят на немската държава се усеща все повече.