IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Как се нощува в Tesla Model 3 при минус 17 градуса (ВИДЕО)

Електричката поразява със способността си да отоплява салона с минимални загуби на енергия

Как се нощува в Tesla Model 3 при минус 17 градуса (ВИДЕО)

Сред скептиците битува мнението, че студът прави електрическите автомобили "по-слаби", защото за отопляването на салона се изразходва голямо количество енергия. В това има някаква истина: подобен проблем се среща при по-старите модели като Nissan Leaf 24 кВтч, където батерията не е особено голяма и запасът на ток е много оскъден. За по-новите електрички с добра автономия обаче, това изобщо не е проблем!

Към тези автомобили може да причислим, например, Tesla Model 3. Експеримент, проведен от канадския влогър с ник Tesla Canuck, показа, че моделът може лесно да "топли" шофьора цяла нощ, като това няма да се отрази значително върху запаса на енергия.

Първоначално влогърът планирал да прекара нощта в колата при минус 17 градуса по Целзий, за което свидетелствала прогнозата на Google. Домашният термометър обаче показал минус 15, а датчикът на колата - минус 11, въпреки че той може да е намалил показателя заради изходящата топлина от колата, която току-що била спряна. Като цяло обаче, отвън наистина е било студено.

Отоплението в автомобила работило 8 часа и през това време били изразходвани 19.5 кВтч енергия (приблизително 2.4 кВт за час), като капацитетът на батерията е 75 кВтч (тестваната версия е Tesla Model 3 Long Range). Така зарядът на батерията все още бил достатъчен за пробег от около 370-380 км - при напълно заредени батерии той е 500 км.

Тайната на Tesla Model 3 е, че в нейния арсенал има режим Party&Camper, който позволява на електрониката и климатика да работят до 2 дни, дори ако колата е паркирана и заключена. Така влогърът е можел да използва отоплението през цялата нощ и при желание да работи с мултимедийната система и да зарежда джаджи.

0 от 500
  • #6
    2 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    с климатик два киловата топля единия етаж от 200 кб. м. а тесла топли 10 кб.м. явно трябва да я санират
  • #5
    2 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    само че са забравили да пишат че през цялото време електромобила е бил свързен към електрическата мрежа
  • #4
    2 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    Т.е.да разбираме,че в студено време спокойно можем да се топлим с малко разходи в колата ,но потеглим ли и искаме да ни е топло няма да стигнем до т.Б и ще вървим пеша при минус 17:)
  • #3
    7 rate up comment 3 rate down comment
    112 ( преди 5 години )
    Това е яка функция. При ДВГ трябва да имаш отделна печка за тази цел.
  • #2
    12 rate up comment 14 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    Ахахахахахаха това беше добър виц! Айде сега обратно към статиите от миналата седмица в които не сектанти с никове Тесла намсикво обясняваха че пробега пада с по 40-50% и че даже не могат да влязат в колите... Биваа бива идолопоклонничество ама тва ватманското от смешно стана вече жалко
  • #1
    4 rate up comment 5 rate down comment
    IvanNikolov ( преди 5 години )
    Хайде пак Tesla Model 3 :)