IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Европейците получиха Tesla Model 3 без автопилот

Причината е, че още не е одобрен от регулаторните органи на Стария континент

Европейците получиха Tesla Model 3 без автопилот

Европейските клиенти на Tesla най-накрая дочакаха своя час и първите бройки от Model 3 вече пристигнаха при собствениците им. За техен лош късмет обаче, автопилотът в този модел още не е одобрен от регулаторните органи на Стария континент, така че засега не може да се използва.

Защо регулаторните органи не са одобрили автопилота, при положение, че принципът на работа на системата е почти същият като този на Model S и Model X? Работата е там, че в автопилота на Model 3 американската компания използва малко по-различно оборудване, което не е официално тествано и затова още не е регистрирано в Европа. Регулаторът обаче вече е провело първоначални тестове и получаването на документи, разрешаващи използването на автопилота, е въпрос на време.

Tesla Model 3 Holland

Иначе, първият европеец, който получи поръчаната си Tesla Model 3, при това седмица по-рано от планираната доставка, се оказа холандецът Фред Кристенхаш. "Благодаря ви Илон Мъск за първата Tesla Model 3 в Европа. Една седмица преди срока!", написа Фред в своя профил в социалната мрежа Twitter.

Tesla планира на всеки няколко дни да товари кораб с Model 3 и да транспортира автомобилите до Европа и Китай. Генералният директор на компанията, Илон Мъск, очаква глобалното търсене на модела да бъде около 700-800 хиляди бройки годишно.

0 от 500