IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Може ли 2,2-метров мъж да се побере в Tesla Model 3 (ВИДЕО)

Американец явно ще почака излизането на пикапа

Може ли 2,2-метров мъж да се побере в Tesla Model 3 (ВИДЕО)

Честно казано, ако си висок над 2 метра, по принцип е трудно да си намериш кола по "твой размер". Особено силно такова "несъответствие в характерите" се наблюдава при високите шофьори със седани, каквито са повечето от серийните електрически автомобили, произвеждани днес. Но американецът Майк, собственикът на Tesla Model 3, все пак реши да изпробва своята високотехнологична електрическа кола с един истински великан.

Tesla Model 3 е автомобил със среден размер. Като го гледа човек, изглежда, че в него няма да има достатъчно място за някой доста, ама доста, висок. Въпреки това, за изненада и на двамата експериментатори, 2,2-метровият Шон се събра в колата и освен това я намери за доста удобна. Оказа се, че главата му не опира в тавана, а краката му имаха някакво място за маневриране както на шофьорската седалка, така и на задната.

Всъщност, по думите на Шон, основният проблем на високите шофьори е воланът и предното табло. В малките коли воланът най-често се опира едва ли не в гърдите на шоьфора, а краката на високия човек се удрят в таблото. В Tesla Model 3 обаче, това не е точно така, явно има повече място за върлина като Шон.
Освен това в ролята на пътник на задната седалка високият тестови пилот се чувстваше много по-комфортно, отколкото в много други автомобили. Най-малко коленете му не се опираха с болка в гърба на предната седалка. И това въпреки факта, че Макс, собственикът на колата, седна точно пред Шон.

И въпреки че високият мъжага оцени Tesla Model 3 като не много лош автомобил от гледна точка на комфорта, той няма намерение да си купува такава кола. Оказа се, че Шон очаква появата на Tesla Pickup, в който, според предварителните оценки, ще бъде доста по-удобен за него.

0 от 500
  • #3
    2 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    Aз съм 1.86 и така влизам в Kорсата... :) (model B)
  • #2
    3 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    Тоз бая расъл...А *** се побра... Е, малко му е като детска количка, а *** кой му е виновен, че е расъл толкова.Убеден съм, че в каквато и кола да се качи ще му е малка :)Едно време Антонио Кръстев (наш щангист от соца) го гледахме на Диана как се качва в една Волга и как Волга-та клекна. Но това е нормално, той също беше над 2 метра и над 200 кила. Огромен българин си беше.
  • #1
    7 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    Браво за доброто проектиране на тройката. И все пак волана му стоеше между коленете!