IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

В Германия хвърлят дизелите на сметищата

Колите над 10 годии не могат да се препродават, а фирмите за скрап не смогват

В Германия хвърлят дизелите на сметищата

Колапсът на дизеловия транспорт е близо, като това се отнася най-вече за Германия, става ясно от репортаж на "Гласът на Европа", излъчен по различни телевизии, както и в YouTube. 

Заради забраната за използване на коли с такива двигатели, техните собственици в големите немски градове масово търсят начини, да се отърват от тях. Сметищата са препълнени с нормални автомобили, които няма как да бъдат препродадени, въпреки че са в добро състояние.

Всички тези машина са на около 10 години, като при някои от тях пробегът е около 100 000 км. Според законите на Германия, те трябва да бъдат бракувани, тъй като нямат право да се движат в големите градове. Причината е, че те не отговарят на новите екологични норми, въведени през миналата година.

"Повечето захвърлени превозни средства, като някои от тях дори нямат и 10 години. Сред тях са коли на Audi, BMW, Volkswagen, като проблемът е, че техните собственици трябва да ги бракуват - търсене на вторичния пазар за тях няма, а използването им в големите градове е забранено. Затова и предаването им за скрап е най-бързият начин за получаване на някакви пари за тях", се казва в репортажа.

Проблемът обаче е, че фирмите, извършващи тази дейност, са претрупани с коли. Затова и много германци директно изхвърлят колите са бунищата, като преди това ги спират от движение.

Снимка и видео: YouTube


 

0 от 500
  • #20
    4 rate up comment 1 rate down comment
    nn ( преди 5 години )
    Като гледам в сайтовете за продажба на автомобили, даже и пари им искат.
  • #19
    13 rate up comment 4 rate down comment
    Димитър ( преди 5 години )
    Пълни глупости.Спрете със измислиците си...
  • #18
    8 rate up comment 2 rate down comment
    Lufti ( преди 5 години )
    Поне да погледнат снимката дето са я сложили горе. Всичко е на по 20 години: Тойота превия, Нисан 100нх, второ поколение Мондео и т.н.
  • #17
    21 rate up comment 1 rate down comment
    1000 ( преди 5 години )
    Сериозен сайт сте !! Защо публикувате фалшиви новини ?
  • #16
    3 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    не разбирам защо се цензурира думата л.у.д.и
  • #15
    13 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    да, германците са ***.. ще хвърлят 10 годишни коли на ***... щото "няма" пазар.. хахаха
  • #14
    3 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    Да един автобус сигурно замърсява колкото 10 коли. Ама колко човека се возят в тези 10 коли и колко в автобуса. В колите я има 20 човека я не. На малък автобус само седящите места са му над 40, 100 със правостоящите. А за съчленените да не говорим
  • #13
    4 rate up comment 7 rate down comment
    до Петър ( преди 5 години )
    камионите, автобусите, бусовете цапали повече?Дизеловите коли тровят 10 пъти повече от камионите: https://automedia.investor.bg/a/0-nachalo/29297-dizelovite-koli-troviat-10-pyti-poveche-ot-kamioniteИ да беше обратно, първо служебните МПС та има някъв резон да карат - вършат няква работа и второ са 10 пъти по-малко. Сиреч, демек, върти го, сучи го, най-големият замърсител, като се удари накрая чертата, си остават личните дизелови МПС-та
  • #12
    7 rate up comment 1 rate down comment
    Димов ( преди 5 години )
    Свещенни глупости
  • #11
    25 rate up comment 0 rate down comment
    Илиев ( преди 5 години )
    Живея в Тюрингия.Това са абсолютни и пълни лъжи!Всеки нормален човек може да провери това за 10 секунди, най-малко като влезе в Mobile.de или в Skout 24