IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW готви премиерата на X3 M и X4 M (ВИДЕО)

Двата кросоувъра ще дебютират на салона в Женева

BMW готви премиерата на X3 M и X4 M (ВИДЕО)

Германският производител BMW публикува откъс от видео с предсерийните прототипи на „напомпаните” М-версии на новото поколение кросоувъри X3 и X4. Премиерата на двата автомобила ще се състои до края на месеца, а пред публика те ще се появят на автосалона в Женева през март.

Машините са покрити с камуфлаж, но все пак се виждат подобренията в аеродинамиката, които са засегнали външните огледала и броните с големи въздухозаборници. Кросоувърите ще получат алуминиеви джанти и изпускателна система с 4 тръби.

BMW X4 M

Засега техническите характеристики на BMW X3 M и X4 M се държат в тайна. Според неофициални данни, двата автомобила ще получи редови 6-цилиндрови двигатели с работен обем 3,0 литра. Мощността на агрегата ще бъде 450 к.с., като ще се предлага и опционален пакет Competition Package с 475 к.с.

Двата модела ще получат система за задвижване на четирите колела – същата като при новия седан М5, но специално адаптирани за кросоувъри. В оборудването на автомобилите ще влязат всички модерни системи и електронни асистенти, които са достъпни и за стандартните X3 и X4.

Досега BMW X3 беше един от моделите на баварците, за който не се предлагаше M-версия, така че това ще бъде първият такъв автомобил. Съответно М-вариант ще има за крос-купето X4, което е изградено на същата платформа (CLAR) и използва същите агрегати като X3.

Снимки и видео: BMW

 

0 от 500
  • #4
    5 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    По въпроса за М5 , е в момента общо взето го считат за най доброто в своя класи то при тестове от всички краища на света и от най различни журналисти и тн.
  • #3
    1 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    Едно време BMW правеха секси коли които излъчваха атлетичност и спорт.А Мерцедес и Ауди се считаха са пенсионерски коли за олегнали хора.А сега стана обратното. BMW вадят един след друг пенсионерски толупи по кйто тежат колкото автобус от градския транспорт. И са почти толкова големи.Едиснтвената смислена кола на в момента BMW M2. Другото е много зле. Даже и М5 развалиха.
  • #2
    0 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    Все по грозни и по грозни коли......направо ***. :))))Да вземат да си сменят дизайнерите вече. И да пуснат поне една нормална електричка че вече се излагат като кифладжии с тия недоразумения.
  • #1
    2 rate up comment 8 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    X4, X6 и GLE Coupe са рядко срещано недоразумение