IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Може ли двигател да се стартира с малки батерии (ВИДЕО)

Руснак и неговата стара Lada доказаха, че странният експеримент е удачен

Може ли двигател да се стартира с малки батерии (ВИДЕО)

Тези, които нямат малки деца, не ползват често малките батерии (АА), освен за някой стенен часовник или за електронния кантар. И е трудно да се повярва, че на някой дори би му хрумнало да колекционира такива батерии. Последното обаче не е напълно вярно, въпреки че тук не става въпрос за колекциониране, а за събиране (по скоро за купуване) на голям брой батерии с цел провеждане на доста интересен експеримент.

Става дума за един руснак. Нищо необичайно - на руснаците често им хрумват доста странни, дори понякога напълно безумни идеи, свързани не само с автомобилите. Героят в това видео например, реши да провери дали ще може с помощта на 1000 батерии тип АА да стартира двигателя на стара Lada.

По принцип няма нищо изненадващо в това, но нека бъдем честни - едва ли сте правили нещо подобно. Може би не си и струва? Между другото, освен за стартиране на двигателя, такъв куп енергия е способен да направи и нещо друго. Подробности - във видеото.

0 от 500
  • #3
    0 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    тесла роадстер беше с 6000 батерии от този размер. и минава 300км. дали не можем да си направим извод с 1000 може ли да се запали двигател, без да се мъчим и да губим време и пари. смешното тук е че един друг руснак патентова хибридните системи дето и Тойота и други ползват и стана свръхбогат, а тоя тука ще си е цял живот свръхтъп
  • #2
    1 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    Аз съм си палил старата Мазда с акумулатор от мотоциклет 12v. 9 ампера без проблеми
  • #1
    0 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    Пълна загуба на време и средства за руснака! По-евтино е да се вземе един нормален акумулатор, ако е да се стартира двигателя на ладата, за да може да я закара за скрап!