IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Адът с винетките тепърва предстои

80% от действащите винетки изтичат до края на януари

Адът с винетките тепърва предстои

Неуспешният старт на електронните винетки в България донесе три уволнения, масово недоволство и една купчина доказателства за слабости в работата на държавната администрация. Но това е само началото на сериозните проблеми, тъй като количеството на трудностите предстои рязко да се увеличи.

Според информация на СБА, срокът на действие на 80% от хартиените винетки изтича до края на месец януари. Което означава, че много повече шофьори ще трябва да се борят със системата на АПИ за покупка на електронна винетка и това може да има много по-сериозни последици от оставката на един или друг неадекватен шеф.

Покрай спора за това дали ще има или не гратисен период за покупка на винетки, все още няма сериозен отговор на това как ще се решат проблемите, които вече бяха отбелязани. Кога ще заработят всички 500 терминала за покупка на е-винетки и кога ще се появят в бензиностанциите? А по границите?
Кога сайтът и мобилното приложение, чрез които се купуват винетки ще заработят като хората? Кога полицаите ще могат да контролират кой кара с винетка и кой няма?

Добре поне, че конвертирането на хартиените винетки отпадна, след като стана ясно, че софтуеърът за тази операция е твърде уязвим за хакерски атаки и дори във фейсбук се появи алгоритъм за оправянето му.

Още веднъж – 80% от винетките изтичат до края на януари, дали крехката електронна система на АПИ ще издържи масовото пазаруване на винетки, което предстои?

Снимка: bgtoll.bg

0 от 500
  • #4
    13 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    това са спекулации сега - крехката система? вие познавате ли яжурналистически сензации... според мен няма да има големи драми - и е супер по-удобно да си купиш винетка от вкъщи и да не лепиш стикери, отколкото от някоя бензиностанция с пазене на касовата бележка и лепене предходено от стържене на предната...
  • #3
    8 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    Пишех като "Гост", което изписвах при всеки постинг на предвиденото място. Сега ме карат да се регистрирам. Е, няма да се регистрирам. Като не ме щете, спирам да пиша и готово. След два опита, все пак успях да конвертирам преди да го спрат. Годишната хартиена винетка е с перфорации за валидност до конкретен ден на 2019. Предлагам да си намерите и документа за покупката на хартиената винетка - съхранете и дръжте под ръка и си пътувате спокойно. Калпава работа.
  • #2
    3 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    *** смешниците
  • #1
    21 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    Не разбрах кое му е "добрето", на това че е спряло конвертирането на хартиени в електронни винетки. Добре за държавата? Защото за мен не е добре.Пълна порнография е всяко нещо, което се прави от лъжливите, крадливите и нагли милиционери на ГРОБ.