IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Само хибриди за новата S-Class на Mercedes

Флагманът на немците ще получи и изцяло електическа версия

Само хибриди за новата S-Class на Mercedes

Новото поколение на Mercedes-Benz S-Class би трябвало да дебютира през настоящата година., като това ще бъде изцяло хибриден модел. Освен това лимузината ще се предлага и в електрическа версия EQ S, съобщава Carscoops.

В компанията смятат да използват редови 6-цилиндрови мотори с обем 3,0 и и 2,9 литра в бензинови и дизелови варианти за своите хибридни агрегати. Ще има и модификация AMG с преработен 4,0-литров V8. Всички двигатели ще бъдат построени на обновена платформа MRA и ще се използват само за удължена версия на модела.

Флагманът на компанията от Щутгарт ще може да изминава до 100 км само на електричество. Той ще бъде оборудван с нова система за задвижване на четирите колела 4Matic с по-голям въртящ момент, разпределен между двете оси.

Едновременно с това се работи и над електрически EQ S, който ще стане първият модел на компанията, изграден на новата платформа MEА. Тя е създадена от инженерите на Mercedes от нулата, като използва всички предимства на шаси, предназначено за модели с електромотори и големи батерии.

Електрическият флагман на марката ще получи два електромотора – по един на всяка ос, като съвкупната им мощност ще превишава 400 к.с. Освен това, Mercedes планира високопроизводителна версия на модела, разработена съвместно с АMG.Тя ще развива над 600 к.с. и ще може да измине повече от 500 км с едно зареждане на батериите.

Въпреки съществените си различия – най-вече в използваната платформа, хибридните S-Class и EQ S ще получат едно и също активно окачване, което представлява продължение на сегашната AirMatic+. То работи в комбинация с 48-волтова електрическа система и стереокамера, която сканира пътя пред автомобила.

Премиерата на 7-ото поколение на Mercedes-Benz S-Class ще се състои в края на годината, а електрическата версия ще излезе на пазара най-рано през 2022 г.

Снимка: Mercedes-Benz

 

0 от 500
  • #4
    3 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    Дано не направят грешката с Панамерата, която има 680к.с. но килцата я съсипват.
  • #3
    6 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    Електрическите коли ще станат изключително изгодни и чисти когато по голямата част от ел. енергията започне да се добива от ВЕИ. Засега в Европа само около 19% от енергията идва от ВЕИ но пък има стабилно нарастване всяка година така че в следващите 20г. вероятно ще премине 50%.
  • #2
    6 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    Абе V 8-мака с двете турбини за тая кола си е най-добре. А това с тока са тинтири минтири, като станат електричките поне 20% от общите МПС-та и клекне електрическата система ще се сетят че няма да стане.
  • #1
    8 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    Тези автомобили се карат предимно извънградско с високи скорости, където ползата от хибридна технология е съмнителна. Ще ми е интересно да видя реален тест, където да се види какво ще е предимството.