IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes ще покаже новия GLB през лятото

Кросоувърът е изграден на платформата на A-Class

Mercedes ще покаже новия GLB през лятото

Германският производител Mercedes-Benz ще представи новия си кросоувър GLB през лятото, а продажбите на модела ще стартира в края на годината. Това съобщава изданието Motor1, което публикува нови снимки на тестови прототип на модела, покрит с камуфлаж.

До момента подобни фотоси се появят редовно в различни издания, така че може да се придобие ясна представа за бъдещия модел. Той ще има ъгловат дизайн в стила на G-Class и така ще се отличава от залагащия на по-мек стил GLA. Въпреки компактните си размери, благодарение на формите си, кросоувърът ще се отличава с голямо вътрешно пространство.

В основата на модела е платформата MFA2, която се използва за новите поколения на A-Сlass и CLA. Така GLB до голяма степен ще повтаря тези два автомобила като двигатели и ходова част. Базовата версия ще получи новия 1,4-литров бензинов турбомотор, който е разработен съвместно с Renault-Nissan.

За новия кросоувър на Mercedes-Benz е предвиден и 2,0-литров бензинов агрегат в няколко варианта на мощност. Дизеловата версия ще получи мотор с обем 1,5 литра. Предвижда се и „напомпана” модификация GLB35, която ще получи 2,0-литровия турбодвигател с 300 к.с. и 400 Нм, разработен от AMG. Не се изключва възможността, този вариант да бъде оборудван с аналогичния мотор AMG45 с 400 коня.

Снимка: Motor1


 

0 от 500