IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

300 коня за новия Volkswagen Golf GTI

Хечбекът отново ще е само с предно предаване

300 коня за новия Volkswagen Golf GTI

През 2019 г. компанията Volkswagen ще представи 8-ото поколение на най-популярния си модел Golf. Малко след премиерата на автомобила на сцената ще излезе и спортната му версия – GTI, при която се очаква сериозно увеличение на мощността в сравнение със сегашния вариант.

По информация на Auto Bild, под капака на новия VW GTI ще бъде поставен двигател с 300 к.с., което е с цели 70 к.с. повече от сегашното поколение на автомобила. То разчита на 2,0-литров бензинов турбомотор с 230 к.с.

Инженерите на Volkswagen ще имат тежката задача, да приспособят скоростната кутия към по-мощния агрегат. Факт е, че компанията предлага и GTI R с 290 к.с., но този хечбек е със задвижване на четирите колела, докато GTI отново ще бъде само с предно предаване.

Очаква се, новата версия на модела да получи по-тясна решетка на радиатора, но като цяло ще запази дизайна на сегашното поколение. В салона на новия VW Golf GTI ще бъде поставен изцяло цифров приборен панел, както и нова информационно-развлекателна платформа, разработка на Volkswagen.

0 от 500