IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Какво може VW Transporter с двигател на Porsche

Тунингованият микробус ускорява до 100 км/ч за около 5 секунди

Какво може VW Transporter с двигател на Porsche

Всички знаем какво означава изразът "вълк в овча кожа". Оказва се, че той може да се приложи и за някои автомобили. Истински "вълк в овча сожа" е микробусът VW T5 (Volkswagen Transporter пето поколение) с двигател от 580 к.с. (!), модифициран от студиото TH Automobile. Цената му е 139 800 евро.

vw-4

Тунингованият VW T5 е оборудван с 3.6 литров турбо двигател, взет от спортния автомобил Porsche 911. Мощността му достига 580 конски сили и 680 Нм въртящ момент. С такъв двигател Transporter има максимална скорост от 285 км/ч, а за ускорението от място до 100 км/ч са му необходими около 5 секунди.

vw-2

Каросерията на микробуса е боядисана в черно. Използвани са се специални алуминиеви джанти. Като цяло, като погледнете този тунингован VW T5 в профил, по принцип може да се досетите, че това е някаква специална версия. Това става още по-ясно като хвърлите поглед на интериора.

vw-3

В салона веднага се набиват на очи воланът от Porsche, спортните педали и новият километраж (показващ 330 км/ч). Отзад мястото е типично за микробусите на Volkswagen. Има четири въртящи се седалки, в които удобно могат да се настанят пътниците. За да не скучаят, на тяхно разположение е модерна информационно-развлекателна система с 15,4-инчов дисплей и с достъп до Apple CarPlay и Android Auto.

0 от 500