IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Без винетка по Северната тангента на София

Решението е взето след среща на премиера с АПИ

Без винетка по Северната тангента на София

Без винетка ще се пътува и в бъдеще по Северната тангента на София. Това обяви премиерът Бойко Борисов в Министерския съвет след заседанието на кабинета.

"Можем да си го позволим заради по-добрите приходи, надявам се да не се спекулира повече по темата", подчерта Борисов.

Казусът засягаше пет района на Столична община – "Надежда", "Връбница", "Нови искър", "Сердика" и "Кремиковци", които са непосредствено разположени по протежението на Северната скоростна тангента. Желанието на Пътната агенция преминаването в участъка да се заплаща, предизвика напрежение сред живеещите в близките села.

Борисов настоя обаче местната власт да поддържа пътищата, които държавата е построила, а не само от Сдружението на общините "да се събират за по няколко дена в Албена".

"Като искате по 12 платна в градовете, ето, подаряваме ви ги, поддържайте ги, а не сега МРРБ и АПИ да се чудят как над 500 км магистрали по 6 платна да ги чистят и поддържат, колкото за две платна", нареди той.

Още по темата – четете в Dnes.bg

0 от 500