IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Porsche Taycan вече краде клиенти от Tesla

Германците не се притесняват от конкуренция с Audi e-tron GT

Porsche Taycan вече краде клиенти от Tesla

Първият в историята на Porsche електромобил – Taycan, все още не е стигнал до дилърите на компанията, но клиентите вече проявяват огромен интерес към него. Това разкри президентът и глаен изпълнителен директор на американското подразделение на марката Клаус Целмер през Carscoops.

Според топ-мениджъра, ако всички хора, които са си поръчали Taycan предварително, го купят, то ще свършат произведените за една година напред бройки от модела. Целмер допълни, че повече от 50% от поръчалите електромобила, досега не са били клиенти на Porsche.

„Преди повечето ни нови клиенти по-рано са били собственици на модели на Audi, BMW или Mercedes. При Taycan нещата са различни – повечето желаещи да купят този модел, са клиенти на Tesla”, обясни шефът на американското подразделение на Porsche.

Целмер каза още, че в компанията му считат именно Tesla Model S за основен конкурент на пазара и изобщо не се безпокоят от съперниците с друг електромобил, който ще се появи съвсем скоро - Audi e-tron GT. Този модел използва същата платформа като Taycan.

„Това са съвсем различни коли. Ако Audi e-tron GT трябва да бъде забележителен от гледна точка на шофирането, то Tayacan ще даде на собствениците си далеч повече спортно усещане”, обясни топ-мениджърът на Porsche.

Снимка: Porsche

 

 

0 от 500