IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Alfa Romeo Tonale ще бъде хибрид с 240 коня

Серийната версия на кросоувъра излиза на пазара през 2021 г.

 Alfa Romeo Tonale ще бъде хибрид с 240 коня

На автосалона в Женева през март Alfa Romeo представи уникален и много красив концептуален кросоувър Tonale. Досега нямаше информация дали този модел ще се появи в серийно производство или ще си остане в една единствено бройка.

Слабите резултати на марката през първото полугодие на 2019 г. промениха нейните планове за бъдещето и дори се твърдеше, че заради липсата на средства всички проекти за нови модели са замразени. Оказва се, че Tonale няма да бъде сред тях и ще се появи на пазара сравнително скоро.

Alfa Romeo Tonale

Очаква се серийната версия на модела да излезе през 2021 г., като заради пестене на средства тя ще бъде изградена на платформата Renegate. Тя е на повече от 10 години, но инженерите на Alfa Romeo са решили да и вдъхнат нов живот, като я приспособят за хибридни автомобили.

Така задната ос на кросоувъра с 4 места ще се задвижва от електромотор, а предната - от бензинов двигател. Само на електричество хибридното Tonale ще изминава около 50 км, като точните характеристики на модела ще станат ясни до кроя на годината. Очаква се хибридният агрегат да развива около 240 к.с.

Снимки: Alfa Romeo

0 от 500
  • #3
    5 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Stelvioto e бомба. На фона на останалите СУВ-ове е прекрасен автомобил. Може би Jaguar се доближава като излъчване.
  • #2
    1 rate up comment 7 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    какво толкова се превъзнася при автомобилите италиански дизайн не ми е ясно лично мое мнение че е въпрос на вкус казало кучето и си облизало топките
  • #1
    3 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Не съм фен на SUV, но дизайна, както на почти всяка Алфа е върха. Но Stelvio например ми е доста гаден.