IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Tesla Model 3 на автопилот едва не удави шофьора си

Системата за автономно управление Full Self Driving не разпозна придошлата вода (ВИДЕО)

Водач на Tesla, известен до момента като Райън, сподели кадри от видеорегистратор в YouTube канала Wham Baam Teslacam, които показват как неговия Model 3 с включен режим автопилот FSD Beta реагира абсолютно неадекватно на наводнен участък от пътя и в резултат на това потъва в придошлите води. Шофьорът твърди, че е пътувал по магистрала извън Моно Сити, Калифорния с около 60 мили в час (около 97 км/ч) с активиран автопилот FSD Beta в  автомобила.


Tesla Model 3 автопилот


Докато инцидентът се развива, автомобилът минава покрай ярко оранжев знак, предупреждаващ за наводнение. Шофьорът също така твърди, че системата FSD Beta на Model 3 не е намалила достатъчно скоростта преди достигане до наводнения участък, което е довело до рязко поднасяне на колата наляво, след което автомобилът затъва в дълбоките води.

Райън казва пред Wham Baam Teslacam, че планира да съдят както местната управа, така и Tesla „ако е възможно“, въпреки че е общоизвестно, че всички водачи на Tesla все още са отговорни за шофирането, докато използват автопилот на FSD. FSD на Tesla спада към технологиите за автономно шофиране от ниво 2, които все още „изискват активно наблюдение от страна на водача и не правят превозното средство автономно, според Tesla.



0 от 500
  • #18
    4 rate up comment 0 rate down comment
    Лудория ( преди 8 месеца )
    Аз знам по-добър автопилот - нарича се шофьор. Моята версия на този автопилот е минала няколко пъти през аквапланинг и ни веднъж не е катастрофирала с големи щети за колата. Е, в режим на обучение, имаше едно влизане в канавка и веднъж не видя спряло такси, но грешките на обучението и "младия" софтуер. То и на Тесла автопилота не вижда пожарните... ама при версия шофьор е еднократно, а при Тесла - многократно. Разлики, какво да се прави!
  • #17
    2 rate up comment 2 rate down comment
    MythBuster ( преди 8 месеца )
    Така си и помислих. Хейт, хейт, хейт, хейт и като зададеш един смислен въпрос и всички се разбягват. По конкретен въпрос. Ако това не беше Тесла с автопилот ниво 2 на който по закон шофьора задължително трябва да държи волана и да внимава за пътя, а беше mercedes с много по-съвършенния автопилот ниво 3, на който шофьора не е длъжен да държи волана, как ще се да се справи със същата ситуация при движение с 100 км в час по магистралата и локва насред пътя. Дали щеше да избегне аквапланинга?
  • #16
    5 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 8 месеца )
    И тоя реднек къде е блял? Видял знака, видял локвата, ама докато се сети кой от двата е спирачката...
  • #15
    4 rate up comment 4 rate down comment
    MythBuster ( преди 8 месеца )
    А да задам и конкретен въпрос на всеки който е не е доволен от автопилота на Тесла, включително на Шментири. Както знаете подкрепям мнението че автопилота на Тесла е изключително бъгав и минимум 100 пъти съм писал, че не бих му се доверил. Обаче въпросът ми е кой друг автопилот би реагирал по адекватно на локвата и би избегнал аквапланинга? Когато кажете, че нещо не е добро, кажете кое е по-доброто от него? Автопилота към момента е в режим на обучение и не е завършен.
  • #14
    4 rate up comment 3 rate down comment
    Тинтири-минтири ( преди 8 месеца )
    Абе МитЕ... по мое знание Автопилота трябва да коригира грешки на шофьора... ама щом казваш че плащаш на чичата Илон торба с пари за да му гледаш Автопилота да не те пречука... кат каеш сия :D :D :D
  • #13
    2 rate up comment 4 rate down comment
    MythBuster ( преди 8 месеца )
    Поредният който е блял и не е реагирал адекватно на грешката на автопилота. Хубаво че докато е спал или е бил на задната седалка, на платното не е имало пожарна или полицейски автомобил , защото нямаше да му се размине толкова леко само с аквапланинг.
  • #12
    3 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 8 месеца )
    Ами какво означава, ами същото на което е кръстен Никола Тесла, онова с дръжката.
  • #11
    4 rate up comment 2 rate down comment
    Тинтири-минтири ( преди 8 месеца )
    Както са публикували в мобилето във фейса: Чакам с нетърпение деня, в който Мъск разбере какво означава Тесла на български :D
  • #10
    5 rate up comment 3 rate down comment
    Тинтири-минтири ( преди 8 месеца )
    Пазара на елш'тни се насити и започна да умира. Сега спокойно може да бъдат използвани за преброяване на тези с менталните дефицити :) Някой знае ли автопилота на Т'слата някога да е познала нещо?
  • #9
    1 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 8 месеца )
    До 2 ,а може би е жалко,че не е имало крокодили за да го изядат този глупав и ***,защото там всички са такива безмозъчни и *** та викат ура,за това си заслужават това кат тоя простакес.