IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Audi потвърди серийното производство на e-Tron

Както знаете, по време на автомобилния салон във Франкфурт тази година беше показана и концепция на електромобил Audi e-Tron.

Audi потвърди серийното производство на e-Tron
Сега от Audi официално съобщиха, че колата е одобрена за серийно производство. 



Съобщението направи президентът на Audi America Йохан де Нисхен в интервю пред изданието Autonews. Според него, сериен електромобил създаден на базата на концепцията Audi e-Tron ще бъде на пазара в САЩ до 2-3 години. 



Да напомним, че e-Tron Concept се задвижва от 4 електрически двигатели, по един за всяко колело и може да изминава до 250 км с едно зареждане на литиево-йонните си акумулатори. 



Максималната мощност на електромобила на Audi е 230 kW (313 к.с.), а максималният въртящ момент е невероятните 4 500 Nm. Автомобилът е с две места и ускорява от място до 100 км/час за 4.8 секунди, а от 60 до 120 км/час за 4.1 секунди. 










0 от 500
  • #29
    0 rate up comment 0 rate down comment
    му-ха-ха :))) ( преди 14 години )
    "Това е първото серийно производство в предприятието на френския инвеститор в дунавския град. Предвижда се в Русе да се произвеждат годишно над 1 милион алуминиеви части за двигатели на "Рено", "Ауди" и "Дачия"."
  • #28
    0 rate up comment 0 rate down comment
    ( преди 14 години )
    Само като знаеш, че новият ФРЕНСКИ завод за автомобилни елементи в Русе работи за Ауди и ДАЧИЯ, трябва да направиш извод колко уникални, качествени и недостижими са любимците ти! Жал ми е за теб, заблудена ***! Дано никога не разбереш колко си глупав! В противен случай ще трябва да те пазят от самия себе си.
  • #27
    0 rate up comment 0 rate down comment
    ( преди 14 години )
    Интересно след като са толкова зле БМВ, как така продават повече от Ауди?Класиране по брой продажби в света, луксозни марки:1. БМВ2. Мврцедес3. АудиПри това Ауди са най-евтини ;)В момента БМВ изместват Лексус от лидерската позиция в САЩ.И пак ще повторя - наличието на технически решения в моделите е въпрос на маркетинг. Много си ***, ако смяташ, че Ауди могат да направят нещо, което останалите не могат.
  • #26
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Иван ( преди 14 години )
    Последното изречение тотално закопава БМВ като маркта :D
  • #25
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 14 години )
    Насрания *** си ти. Те фактите те убиха ама както вече стана ясно си от семейство Тъпанаркови и няма как да разбереш ,че си *** щото нямаш мозък. Кви ел. модели имат БМВ бе тъпан? 20к.с. и 10км. пробег? Ако правиш хибрид ,само за да имаш хибрид, то по-добре изобщо не го прави.Ауди правят нещо ,което БМВ дори не слагат в плановете си след 15 години. Ето това е смешното.На БМВ им трябваха 10г. докато разберат ,че има алуминий, още 10г. умуваха за 4Х4 и още 20 години умуваха за турбо двигатели.Смях
  • #24
    0 rate up comment 0 rate down comment
    ( преди 14 години )
    По-добре си виж насрания ***, после сънувай как колите на Ауди пътуват до Луната. Зомби!Смисълът на концепта на БМВ е да покаже бъдещето. Не да покажат съществуващ модел с електромотори. Това са различни неща. БМВ и сега имат елетричество на пазара. Ауди нямат! БМВ имат титла за екология тази година. Ауди вятър ги вее на бял кон. Изборът хибрид или електрически автомобил е маркетингово решение. Разбира се, че всяка фирма от големите ги може и двете. Но някои го правят добре, а други не.
  • #23
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 14 години )
    Тоя концепт ако не си прочел ще е в продажби след 2 години. А концепта на БМВ е за 2020г. до тогава колите на Ауди може и до Луната да пътуват. Второ, БМВ-то е хибрит с ДВГ и ел. мотор. Има разход 4л. на 100км.Освен това на ток може да измине едва 50км. А Аудито 250км. А ако това е смешен мотор ,то тогава моторите на БМВ и Мерц с по 50к.с. и 50км. пробег са направо супер-смешни. И накрая преди да ни обясняваш колко си ***, вземи и осмисли фактите, че само ставаш за смях.
  • #22
    0 rate up comment 0 rate down comment
    ( преди 14 години )
    Ами нека тогава да видим екстрвагантния дизайн на Ауди! Вместо това виждаме украсен R8. И кое му е реалното и в повече от концепта на БМВ? БМВ и сега имат хибридни версии на автомобилите си. А Мерцедес са на 100% готови с петролната версия на колата си, в проект е електическата и това не е концепция, както е косачката на Ауди. Такъв смешен електрокар може да покаже всеки производител. Ауди са в идейна криза. Не показват нищо ново. Гвоздеят на програмата във Франкфурт беше калайдисан R8
  • #21
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 14 години )
    Как така никъде го няма? А и като гледам и не те е научила и на Български език. Ха ха страшна комбинация ,сем. Грозневи ,но за сметка на това и тъповати и неграмотни. И един съвет ! Ако не можеш да оцениш обективно, хич недей да оценяваш, щото само прозира ,колко те е яд ,че никога няма да караш такова бижу. Ходи сега да буташ баща си долу ,че нещо Москвича ви неще да пали. И докато буташ му обясни как си наковал Аудитата .. ха ха ха
  • #20
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Иван ( преди 14 години )
    Злобата ти и отричането на очевидно красивата кола само потвърждава зависта ти. Както и успеха на марката и поставянето и на 1 равнище с другите премиум марки.