IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Audi потвърди серийното производство на e-Tron

Както знаете, по време на автомобилния салон във Франкфурт тази година беше показана и концепция на електромобил Audi e-Tron.

Audi потвърди серийното производство на e-Tron
Сега от Audi официално съобщиха, че колата е одобрена за серийно производство. 



Съобщението направи президентът на Audi America Йохан де Нисхен в интервю пред изданието Autonews. Според него, сериен електромобил създаден на базата на концепцията Audi e-Tron ще бъде на пазара в САЩ до 2-3 години. 



Да напомним, че e-Tron Concept се задвижва от 4 електрически двигатели, по един за всяко колело и може да изминава до 250 км с едно зареждане на литиево-йонните си акумулатори. 



Максималната мощност на електромобила на Audi е 230 kW (313 к.с.), а максималният въртящ момент е невероятните 4 500 Nm. Автомобилът е с две места и ускорява от място до 100 км/час за 4.8 секунди, а от 60 до 120 км/час за 4.1 секунди. 










0 от 500
  • #39
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Пешо ( преди 14 години )
    Не ми харесва някой биха казали , че прилича на каруца но че сгрешат миля че съм го казвал и преди за друга кола но и за тази ще "пасне" това е скъп КАШОН... дори и да ви обиждам ауди фенове дълбоко в себе си знаете , че съм прав... :)
  • #38
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 14 години )
    Разбрах! А сега *** и си купи предпоследния Ауто-билд и чети! Там от БМВ човека обяснява ,че колата е предвидена за 2020г. И за това и модела носи същото име 2020. Също така от БМВ казват ,че се опитвата да си представят как ще изглежда тогава колата и този концепт бил за това. Кви 2012г. те гони ? От къде ги чоплиш тия данни? Все пак от БМВ казват 2020г. Но Ся ти ако нещо насилиш нещата.. ха ха ха..
  • #37
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Иван ( преди 14 години )
    БВМ с тоя китайски дизайн си мисли, че ще направи революция ахахах отчаяни опити да се върне на пазара. Все още са лежат на стари ларви и затова се продават, иначе изостават много НАЙ-ВЕЧЕ в дизайна :) Хибрид е къде къде по лесно да се направи. А Аудито може да са конкурира дори с Тесла (въпреки, че тесла разбира се са по напред) но поне МОЖЕ да се конкурира !
  • #36
    0 rate up comment 0 rate down comment
    ххх ( преди 14 години )
    При разработката на Ауди се разполагат ел. двигатели в автомобил със съществуваща база, което не е нищо ново и е опит да се догонят някои фирми, които отдавна дръпнаха напред. Докато БМВ се цели в челото на хибридната технология, защото няма хибриден автомобил с показатели, подобни на тези на Vision Efficient Dynamics. БМВ работи сериозно над хибридите, докато Ауди прави отчаян изстрел с надежда да си намери място сред производителите на ел.автомобили, както и да печели позиции в САЩ.
  • #35
    0 rate up comment 0 rate down comment
    ххх ( преди 14 години )
    Уважаеми г-н Анонимен,КОнцепцията Vision Efficient Dynamics е планирана да влезе в производство през 2012 година, което е след 2-3 години, както е и плана за производство на Ауди за косачката по-горе. Маркетингово двете компании са избрали различен подход. Автомобилът на БМВ ще се използва по стандартен начин, както и другите суперавтомобили, но ще има 4 пъти по-нисък разход и много революционни подобрения. Автомобилът на Ауди ще се зарежда от ел. мрежата, което ще е основен недостатък.
  • #34
    0 rate up comment 0 rate down comment
    ( преди 14 години )
    BMW e номер едно в света! Ауди може в Албания да е номер 1. Както и в България, тук има доста облъчени от Чернобил. А спорът ел. автомобил или хибрид е нещо съвсем различно. И едното и другото си имат предимства. За ел. автомобилът все още няма инфрастуктура. Хибридът ползва съществуващата. Все още няма МАСОВО използване на електрически автомобили. И докато съществено не се променят нещата няма и да има!
  • #33
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 14 години )
    И *** Тапанарков да не забравя пак да ти напомня фактите по-доло. Едно е 3 мотора 4 литра разход на бензин и 50км пробег на ел.мотор с 40км.в час и тва да ти е план след 15г. да го сравняваш с нещо ,което ще излезе след 2 г. и е с пробег 250км. и размима 250км.в час и не харчи грам гориво. Не тааа.. Ама както казах то акъл трябва да има ,за да го осъзнае човек. Иначе цял ден може да ти блее телето а ти да си мислиш ,че вуйна ти пее африкански мотиви ..
  • #32
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 14 години )
    *** Тапанарков. Преди да ми пелтечиш като мушната ромка под орех. Вземи и си размърдай заспалия реотан в главата, че с тая тъпота ще миеш капачки за буркани цял живот.Та ето ти истината и тя много лесно може да се провери и в тоя сайт. Трябва само малко мозък. Ауди в момента е с по-големи продажби в Европа от БМВ. Тук я има класацията. Второ Ауди не само ,че не е по-евтино от БМВ а е точно обратното отори страниците на марките и чети. И запомни халюцинациите не са реалност- Спри тво лепило
  • #31
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Triforce ( преди 14 години )
    Чух, че в огромния завод работили някаква смешна бройка хора, които само изпълнявали помощна работа. Всичко било автоматизирано, за да няма грешки.
  • #30
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Котоошу ( преди 14 години )
    Glupender, тва частите къде се изработват какво значение има. Важен е контрола на качеството. Ако отговаряш на изискванията на АУДИ работиш за тях, ако ли не прав ти път. Важно е къде се зглобява, а не външните поръчки.!!!