IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Audi потвърди серийното производство на e-Tron

Както знаете, по време на автомобилния салон във Франкфурт тази година беше показана и концепция на електромобил Audi e-Tron.

Audi потвърди серийното производство на e-Tron
Сега от Audi официално съобщиха, че колата е одобрена за серийно производство. 



Съобщението направи президентът на Audi America Йохан де Нисхен в интервю пред изданието Autonews. Според него, сериен електромобил създаден на базата на концепцията Audi e-Tron ще бъде на пазара в САЩ до 2-3 години. 



Да напомним, че e-Tron Concept се задвижва от 4 електрически двигатели, по един за всяко колело и може да изминава до 250 км с едно зареждане на литиево-йонните си акумулатори. 



Максималната мощност на електромобила на Audi е 230 kW (313 к.с.), а максималният въртящ момент е невероятните 4 500 Nm. Автомобилът е с две места и ускорява от място до 100 км/час за 4.8 секунди, а от 60 до 120 км/час за 4.1 секунди. 










0 от 500
  • #49
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 14 години )
    Преди да обиждаш помисли малко. Локомотива има жици по които му идва тока, а при автомобила трябват батерии. Точно те са един от основните проблеми електроавтомобилите да не са масово разпространени. Разработките на ТУ нямат нищо общо с темата ...Ето ви статистика на продажбите на нови автомобили.http://***.cartoday.com/content/News/naamsa.pdf
  • #48
    0 rate up comment 0 rate down comment
    . ( преди 14 години )
    Ако е наистина зареди 3та серия - тя е на 2-3 години, докато А4 на 1.
  • #47
    0 rate up comment 0 rate down comment
    ( преди 14 години )
    ***, ще ти отговоря така: Първият електрически локомотив е от 1902-ра година, а първият дизелов от 1940-та. Ти ми кажи кое е по-новаторско! :))) Да не говорим, че вече има и български електромобил, а ако броим и електрокарите вече наистина ще трябва да се ритнеш по ***. Български хибрид още няма и няма и да има. Всяка автомобилна компания може да направи електромобил. Може дори да се купи готова технология. Слагаш я в старата барака и се правиш на голямата работа ;)
  • #46
    0 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 14 години )
    Феновете на БМВ тука нещо много се палят под всяка статия за Ауди. Да, БМВ в момента е най-продавания луксозен автомобил, но само заради 3-тата си серия. Скоро Ауди ще ги минат. От всищки производители Ауди най-малко ги хвана кризата, даже премии на работниците си дадоха. А колкото до този спор за хибриди и електроавтомобил. Хибрид е дизелов двигател + ел. мотор, а електроавтомобил е изцяло на ток. Кое ви се струва по-новаторско, баварци.
  • #45
    0 rate up comment 0 rate down comment
    ( преди 14 години )
    сапунерка
  • #44
    0 rate up comment 0 rate down comment
    . ( преди 14 години )
    С този заден прозорец наподобяващ чаша, джанти с толкова спици, интериор от волски *** и като добавим времето за зареждане или труда за смяна на батериите едва ли ще се купува много.
  • #43
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 14 години )
    ха ха лек ставаш смешен. Първо тая статия няма нищо общо с истината Първо в Ауто-билд има 3 страници посветени на тая кола и доста инфо. И това инфо е коренно различно с това в тая статия ,която си пейстнал. Първо Колата е четириместна а не двуместна както пише в твоята статия, освен това конете са 313к.с. ,ускорението до 100км. е 4,8 сек. харчи 4литра на 100км. Макс.скорост 250км. само на батерия пробега е 50км. Крилти врати и т.н. да не изпадам в подробности.. ще е на пазара през 2020г. и т.н.
  • #42
    0 rate up comment 0 rate down comment
    ххх ( преди 14 години )
    Прочети това: http://news.automedia.bg/read/7950.html2012-та! БМВ са доста готови, няма логика да чакат 11 години за да реализират нещо, което могат да направят сега. И малко разяснение защо е хибрид, а не електрическа косачка като Ауди. Защото този хибрид има ниско тегло и се зарежда на бензиностанция! А ел.автомобилът е тежък и все още е със супер неудобно зареждане. Който си купи суперавтомобил няма да цепи стотинката, ще иска да му е удобно. Затова БМВ ще подадат повече! Отново!
  • #41
    0 rate up comment 0 rate down comment
    BGRS ( преди 14 години )
    Ние ще правим части за автомобили, чехите и поляците - цели автомобили! Смеешно е да дават 500 лева заплата в скапания френски завод и да чакат световно качество! Ето, чехите отвориха завод на Хюндай, в който ще работят 11 000 човека и то не за 500 лева! Иначе, Аудито си го бива, но да се разкараш по плажа на Лос Анджелис.
  • #40
    0 rate up comment 0 rate down comment
    ххх ( преди 14 години )
    Няма какво да се връща на пазара БМВ. БМВ е на пазара и е НОМЕР ЕДНО по продажви на луксозни авомобили в света! БМВ действат смело с дизайна и това се връща - продават повече. Ауди са тези, които изостават в дизайна. Нищо ново няма в линията им от 10 години насам. А това Ауди няма какво да го сравняваш с Тесла, това Ауди все още го НЯМА. То е концепция! Някакъв мъгляв план. Днес казват, че може би ще го произвеждат.