IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ако получи Opel, Fiat набелязва глобални цели

От Fiat съобщиха, че са представили два варианта за закупуване на европейското подразделение на General Motors, Opel.

Ако получи Opel, Fiat набелязва глобални цели
Първата оферта включва освен придобиването на Opel и закупуване на подразделенията на GM в Латинска Америка, които са печеливши като цяло. В същото време Fiat не желае да закупи другата европейска фирма на GM, Saab.

Пред италианския вестник  La Stampa, босът на Fiat Серджо Марчионе казва, че тяхното предложение е „единственото с логика”. Според него шансовете на Fiat са поне 50% да спечели надпреварата за Opel.
В същото време Марчионе отбеляза, че немските синдикати очевидно предпочитали новият собственик да се казва Magna International или дори това да бъде белгийската банка RHJ. Това е така „защото синдикатите считат, че по-лесно ще се справят с мениджъри силни във финансите а не в автомобилната индустрия”. Марчионе отново подчерта амбицията си да създаде втория по големина в света автомобилен производител. 
С придобиването на Chrysler LLC, Fiat стъпва здраво в Северна Америка и придобива огромна дистрибуторска мрежа. Ако придобият и активите на GM в Латинска Америка това ще засили глобалните им позиции.

Втората оферта е насочена към придобиването само на Opel, което ако се случи, ще съсредоточи усилията на италианската група главно в Европа.
0 от 500