IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ford стана производител N1 в Северна Америка

General Motors беше на върха в автомобилния свят цели 76 последователни години.

Ford стана производител N1 в Северна Америка
Сега обаче фирмата е заплашена от бърз спад, дори от фалит. Първото място вече е заето от Toyota, а GM може да загуби дори второто за сметка на Volkswagen. След като изпусна световния връх, през тази година  GM ще бъде изместен от Ford и като номер едно в производството на автомобили в Северна Америка.

Според нови данни представени от независимият институт IHS Global Insight, Ford е на път да се превърне в производител номер едно в Северна Америка.
Очаква се до края на годината производството на Ford в Северна Америка да се понижи със 17.7% и да достигне 1.9 милиона автомобила. От IHS очакват това да е достатъчно за да изпреварят GM, където ще произведат 1.7 милиона автомобили.  
Стана ясно, че GM ще затвори 13 от заводите си в Северна Америка поне за 9 седмици през лятото. Фалита на Chrysler освобождава мястото на трети по обем производител в Северна Америка за Honda.
Производството на Chrysler в Северна Америка ще бъде само около 900 000 коли през тази година. Това е спад с над 50% в сравнение с миналата. С тази бройка Chrysler не може да запази и четвъртото място по обем на производство в Северна Америка, като там с малка преднина вече се е настанила Toyota.  
0 от 500