IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Може ли новият 9-5 да спре продажбата на Saab?

Макар днес да се появи информация, че GM е съставил финалния списък с потенциални купувачи на Saab, могат да настъпят и промени за бъдещето на шведската марка.

Може ли новият 9-5 да спре продажбата на Saab?
Според вътрешен източник от Saab, шефът на General Motors Фриц Хендерсън (Fritz Henderson) е загрижен от възможността да се продаде марката в момент когато на пазара ще излезе новия Saab 9-5, според много оценки един автомобил, който ще засенчи Opel Insignia

Saab 9-5 трябва да бъде на пазара до края на тази година, а премиерата му е насрочена за септември във Франкфурт. Автомобилът е създаден изцяло от GM и ще бъде произвеждан на платформата на американската група Epsilon II. 

Според шведският вестник Expressen, инженерите от GM и босовете на групата вече заявили, че новият Saab е по-добър от „роднинския” Opel Insignia, получил титлата „Европейска кола на годината”. 

Според споменатия източник от GM, сега  Хендерсън много се страхувал да остави Saab да се превърне в силен конкурент в бъдеще и би предпочел да види фирмата банкрутирала, отколкото да се превърне в силен съперник на Insignia. 

Макар да търсят нови собственици и за Opel, от GM изглежда възнамеряват да запазят дял в немската фирма.
0 от 500