IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Американски суперавтомобил с мощност 2 500 к.с.

Американската фирма Intense Automotive Design (IAD) разработи супер автомобил, чийто двигател предлага максимална мощност от .... 2 500 к.с.

Американски суперавтомобил с мощност 2 500 к.с.
В основата на автомобила е Mosler MT900 GTR XX, който е с двигател от Chevrolet Corvette. Специалистите от IAD са заменили двигателя при своята версия с преработен агрегат LSX с осем цилиндъра от GM Performance Parts. 

При него е увеличен работният обем, сменена е системата на впръскване на горивото и са добавени две турбини. Интересно е, че този двигател използва смес от няколко вида гориво – традиционен бензин, метанол, етанол и водород. В резултат от тези промени мощността му е достигнала невероятните за автомобилен двигател 2 500 к.с. 

Останалата част от автомобила е преминала също през много сериозна доработка. Теглото му е олекотено и е само малко повече от 800 кг. Получил е система разработена от IAD за предаване на движението към четирите колела. Окачването е изцяло променено, джантите са от карбон. 

Суперавтомобилът на  IAD ускорява от място до 100 км/час за 2.5 секунди, достига 240 км/час за 6.7 секунди и 400 км/час за 17.5 секунди. Максималната скорост постигната засега от създателите на колата е 491 км/час. Според тях обаче, при идеални климатични условия суперавтомобилът ще може да постигне над 600 км/час. 

В IAD вече правят нови промени по каросерията, които да повишат нейната аеродинамика, след което според тях, тя ще може да постигне максимална скорост от 643 км/час. Според представители на IAD, техният автомобил ще демонстрира възможностите си по време на „Седмицата на скоростта” в Боневил, след което ще се появи на Нюрбургринг. 

Според собственика на IAD Джон Гоча, има възможност тестовете на автомобила да бъдат направени от Михаел Шумахер. 


Още снимки
0 от 500
  • #30
    0 rate up comment 0 rate down comment
    zakos ( преди 14 години )
    тая кола мога само да кажа че след 6 месеца експоатация след такива модово на двигателя от такф двигател толкоз коне няма да остане нито една част по нея както трябва работеща
  • #29
    0 rate up comment 0 rate down comment
    l ( преди 14 години )
    heh ima bageri i kamioni s po 2840 hp. ediniq dvigatel
  • #28
    0 rate up comment 0 rate down comment
    EmoXide ( преди 14 години )
    Никъде обаче, не се спомене за производствените разходи и приблизителната цена при производство на една бройка. Но според мен едва ли става дума за по-малко от 3млн. паунда. Имайте предвид, че за постигане на подобно невероятно ускорение, при толкова лек автомобил, пълноприводната му система и предавателната система, трябва да са "извънземно" съвършени.
  • #27
    0 rate up comment 0 rate down comment
    camaro ( преди 14 години )
    От BMW,Mercedes и Audi могат само да се снимат с това,и да цъкат с език!Толкова могат.
  • #26
    0 rate up comment 0 rate down comment
    сад ( преди 14 години )
    БМВ и Мерцедес правят коли които можеш да караш ежедневно, а не такива които ад ги изкарваш 1 път в месеца
  • #25
    0 rate up comment 0 rate down comment
    unit ( преди 14 години )
    Досегашните пистови изпитания са показали ускорение до 100 км/ч за малко над 2 секунди, до 250 км/ч за 4.2 секунди, но най-страшно става, когато 400 км/ч се развият за едва 17.5 секунди. Следват опити на соленото езеро Боневил" в щата Юта (САЩ), където всички ще очакваме постигането на заветната цел от 490 км/ч. Tova e abzac ot drug sait i stoinostite malko se razminavat kato gledam:))) ama mislq ,4e automedia sa po pravdopodobni
  • #24
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 14 години )
    Дано я разрешат за серийно производство и за цивилна употреба :) дори 5-600 коня да махнат-все тая.. *** вибдам поредния селянин слушащ радио веселина и летящ с 500 км по магистрала тракия :) иначе колата според мен си е жива смес между макларън и SSC
  • #23
    0 rate up comment 0 rate down comment
    bat stavri :D ( преди 14 години )
    много прилича на mclaren f1 lm много инресесно :D
  • #22
    0 rate up comment 0 rate down comment
    ski_person ( преди 14 години )
    друг е въпроса за това че са някой ще каже че е два пъти по бърз от бугати, но да не забравяме че е сериен автомобил, а това чудовище е само концепт, само една работеща версия без някакъв замисъл за серийно производство.Ще научим обаче ако автомобила направи фурор на боневил и впечетли хората...
  • #21
    0 rate up comment 0 rate down comment
    ski_person ( преди 14 години )
    никой себеуважаващ се конструктор не би направил грешката да остави колата без системи за контрол... иначе ще е все едно да сложиш две крила направени от дурвени плоскости на самостоятелен ракетен двигател и да го яхнеш, викайки "дийй".... вече как колата потегля зависи от шофьора - ако реши да пили гуми - ще поли гуми.. ако не - ще потегли както трябва. Такава техника са използва от много пилоти за потегляне с мощен автомобил от втора предавка.