IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Първата спортна кола на Vovlo

Vovlo P1800 - V8 двигател и 600 к.с.

Първата спортна кола на Vovlo
Легендата на Vovlo от 60-те и 70-те години на миналия век (на снимката) е последното предизвикателство с което се заема Матиас Вокс (Mattias Vöcks), инженер от екипа на Koenigsegg.



Въпреки че Koenigsegg и Vovlo произвеждат коренно различни автомобили, Матиас Вокс се захваща с преобразяването на класическата шведска кола. 



P1800 има славата на първата спортна кола на Vovlo. Тя се произвежда през 60-те и 70-те години на миналия век в няколко модификации. 



За доработката си, Вокс избра купе вариант на P1800 в който е интегрира V8 двигател от XC90, оборудван с турбо. Мощността му достига 600 к.с., а скоростната кутия е ръчна със шест степени.



Визията на класическата съвременна спортна кола е поверена на шведската дизайнерска фирма Vizualtech. Доработената версия на P1800, разполага с по-големи калници и удължена със 70 мм. предница, чийто увеличен размер, побира едрия захранващ агрегат.



Като цяло колата е запазила класическият си вид и лесно може да бъде разпозната. Леки промени са направени по предната престилка и задната броня, която е оборудвана с дифузьор




P1800 не е първото Vovlo с което се захваща Вокс. През 2006 година на тунинг изложението SEMA, Матиас Вокс представи доработено Volvo Amazon от 1967 година, което също разполагаше с 600 к.с.



Очакваме съвременната класика на Vovlo да бъде разкрита напълно на някой от предстоящите автомобилни изложения.
0 от 500
  • #9
    0 rate up comment 0 rate down comment
    ski_person ( преди 15 години )
    4естно казано имам няколко коли.. тътря го защото ме кефи, защото ми беше първата кола.. а и защото го поддържам в перфектно състояние... дори да го продам за 2000 лева, ще го продам само за една трета от това което съм похарчил за да го пазя.. иначе имам Е55 и старо 325
  • #8
    0 rate up comment 1 rate down comment
    325d ( преди 15 години )
    Караш 480.,.?!Че има ли още от тях?Те толкова скоропостижно се скапаха,че твоето ще има антикварна стойност.Съажалявам те!Трябва наистиина да нямаш никакви пари за да го тътриш оше тоя дръгел.
  • #7
    0 rate up comment 0 rate down comment
    ski_person ( преди 15 години )
    радвам се, че поне в една тема видях повече от едно мнение за колата а не само псувания един друг.... волвото е супер.. аз карам 480 и направо нямам търпение Вокс да се сети че и 480 може да се доработи....
  • #6
    0 rate up comment 0 rate down comment
    VOVLO ( преди 15 години )
    VOVLO
  • #5
    0 rate up comment 0 rate down comment
    IMC ( преди 15 години )
    Каквото и да говорите за Волво мисля че статията е с по различен смисъл и в тази връзка ще кажа "е*ати яката кола".
  • #4
    0 rate up comment 0 rate down comment
    404 ( преди 15 години )
    Да живее Волво е лозунг в смисъла на "Краля умря,да живее краля"
  • #3
    0 rate up comment 0 rate down comment
    asd ( преди 15 години )
    Да живее ВоВло ... няма нужда от коментар...
  • #2
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Wane ( преди 15 години )
    "Умно" ...би ли ми обяснил каква точно е връзката между Volvo като компания и показания тук проект на Матиас Вокс? То хубаво, че си лаик, ама мисли преди да пишеш не-релевантни коментари.
  • #1
    0 rate up comment 0 rate down comment
    astra best ( преди 15 години )
    Volvo-3d фирмичка със затихващи фукции.