IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota губи позиции в САЩ

През април тази година Toyota падна до трето място по продажби в САЩ.

Toyota губи позиции в САЩ
Според информация на агенция Франспрес, през април японската фирма е продала в САЩ 126 540 нови автомобили, като пред нея са  Ford с реализирани 134 401 продажби и GM със 172 007 продадени автомобили. 

Търсенето на автомобилите на  Toyota през април е паднало в САЩ в сравнение със същия месец на миналата година с 42%. Спадът при Ford е 32%, а General Motors с 34%. 

Най-лошо през април е положението при Chrysler, където са продадени едва 43 000 автомобила. Това е почти два пъти по-малко от продажбите реализирани през април 2008. За този резултат естествено е виновна и обявената процедура по фалит на концерна и неясното му все още бъдеще. 


В момента Chrysler има на склад 336 000 непродадени автомобили в САЩ. 

Като цяло спадът на продажбите на нови автомобили в САЩ продължава да бъде много остър и през април, когато са продадени с 34% по-малко нови автомобили в сравнение с април 2008. Това е най-лошият месец април за американските производители на автомобили от 30 години. 

Продажбите на автомобили през април падат и в Европа, макар и със значително по-малък темп. На най-големия европейски пазар, Германия, продажбите на автомобили през април растат с цели 19% и в страната са реализирани над 400 000 продажби на нови автомобили. 

Според експерти, този ръст е стимулиран от успешните мерки взети от германското правителство за излизане на автомобилния сектор от кризата.
0 от 500