IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Citroen DS-5 ще бъде на пазара през 2011

Това е бъдещият луксозен модел на Citroen, обозначен като DS5. Той ще се появи на пазара още през 2011 г. и ще бъде с хибридно задвижване.

Citroen DS-5 ще бъде на пазара през 2011
Дизайнът е на базата на концепцията C-Sportlounge за първи път показана още през 2005 г. във Франкфурт. 


Хибридната система ще бъде съставена от „чист” дизелов двигател и електромотор, който ще задвижва само задните колела. Тази същата хибридна система ще бъде използвана и при кросоувъра Peugeot 3008. 

От  PSA казват, че „ иноваторската технология носи многостранни положителни ефекти, сред които намаляване на потреблението на гориво и  намаляване на вредните емисии от CO2 с 35%”. Peugeot 3008 ще представи тази система в началото на 2011, а Citroen DS-5 веднага след него. От PSA информират, че хибридната версия на двата автомобила ще бъде с цена по-скъпа от дизеловата с около 2200 евро. 


Технологията известна като „PSA HYbrid4 diesel-electric technology” е била създадена в заводите на групата в Мюлюз и Сошо. Сега там се разработва конкретната организация за производство на новите хибридни модели и нужните за това промени в производствената линия.  
0 от 500