IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

14 условия за купувачите на Opel

Германското правителство предостави списък с 14 условия, на които трябва да отговаря бъдещият купувач на Opel, съобщава агенция Bloomberg.

14 условия за купувачите на Opel
Сега кандидати за закупуването на Opel са седем фирми -  Fiat, консорциум от канадско- австрийската Magna International и две руски фирми (групата ГАЗ и Сбербанк), инвеститори от Кувейт и Сингапур и три частни инвестиционни фонда. 


Сред условията на немското правителство са управлението на Opel да остане в Германия, да се запазят всички заводи на фирмата заедно с работните места, да се запазят доставчиците и поръчките за тях давани досега и др. Всички условия обаче все още  не са известни и от фирмата ги обявяват за достъпни само за купувачите на Opel. 

Според план на Fiat предложен на немското правителство, Opel трябва да се превърне в част от глобален автомобилен алианс, в който да влизат Fiat, Chrysler, Opel/Vauxhall и вероятно Saab. 

В същото време италианците искат да оставят три от четирите завода на Opel в Германия, а главната квартира на новия алианс да бъде в Торино. 

Засега от немското правителство наричат идеята на Fiat „интересна” и обещават да се запознаят с нея. 

За плановете на другите кандидат купувачи на Opel не се знае абсолютно нищо.
0 от 500
  • #49
    1 rate up comment 0 rate down comment
    GOLEMITE RAZBIRA4I ( преди 15 години )
    Аман от разбирачи, всички вече разбират от двигатели, но е факт че опелите са едни от най-здравите коли, за всеки си има подходяща марка. Опел е марка за среднта класа и се конкурират успешно с другите ефтини марки. Имам опел кадет на 23 години и върви безотказно,само му сменям консумативи и карам, а е преживял такива неща които вашите прехвалени марки като фолксваген, бмв и ауди не са виждали.
  • #48
    0 rate up comment 1 rate down comment
    до Crossover ( преди 15 години )
    Opel и Fiat така са ми паднали в очите,че изобщо не ме интересува какви модели имат в последните години.Дастатъчно ми е да чета за гафовете им.Пръчки... Омега... кой е чувал за това,потънаха безследно,много несполучлив модел.В тестовете преди години винаго беше последен.По нито един показател дори не се доближаваше до моделите на другите марки.
  • #47
    0 rate up comment 1 rate down comment
    до Crossover ( преди 15 години )
    Еееее,голям разбирач си бил,бе каиш!И в аутобилд писаха за този проблем при 2.0 DTI и 2.2 DTI,че се касае за лошо проектирани двигатели...?! това в 21 век..?!? така,че това е при 100 % от двигателите.Да не би твоя да е паднал от Марс,бе ***?Аман от лъжци тук...
  • #46
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Crosover ( преди 15 години )
    tanev, аз пък направо съм влюбен в тоя *** двигател. Страхотно ускорение, икономичен(за мощността си), евтини консумативи. А возията на Омегата е направо вълшебна. Верно, не съм карал висок клас автомобили, но превъзхожда като комфорт А4, Пасат и всички от този клас. Единственото което не ми харесва в колата е данъка и застроховката :)
  • #45
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Crosover ( преди 15 години )
    http://***.dnevnik.bg/pazari/2008/03/13/470393_opel_stana_nai-prodavaniiat_nov_avtomobil/, сигурно съм льольо, ама факта си е факт - Опел е най-продаваният нов автомобил в БГ ;)А това за маслото - баща ми така го бяха уплашили разни "разбирачи", че видиш ли, двигателя щял да гори 10% от нафтата!! E, оказа се, че нивото про 3-те смени които е правил досега не се е променило видимо, но ... устите на разбирачите и факти не могат да ги затворят ;)
  • #44
    1 rate up comment 0 rate down comment
    kozaria ( преди 15 години )
    до халюлю, плазмодий къв vw та гони ***? http://svab.bg/Frame_BG/Index.htm
  • #43
    0 rate up comment 0 rate down comment
    tanev ( преди 15 години )
    Да бе верно омегите изчезнаха,не се виждат по пътищата.Много бързо сгънаха, излязаха стока.А това 3.2 е тотално *** мотор,за съответния потребител,де!
  • #42
    0 rate up comment 0 rate down comment
    до Crossover ( преди 15 години )
    Така,че скрий в дупката си с твоите ръждиви таратайки,и не се излагай повече!Един безплатен съвет,обявявай ги за продаване още сега,и почерпи ако излъжеш някой!
  • #41
    0 rate up comment 1 rate down comment
    до Crossover ( преди 15 години )
    а бе льольо,за миналата година най-продавани в БГ са VW,***!Омегата е най-дръгливия опел изобщо,май само след вектрата.А 2.2 DTI е жив ***,няма кола която да харчи толкова масло.А като цена/оборудане и надеждност много трудно може да я сравниш с Hyundai,например.Най-малко на жълтите рейтинга им за качество е недостижима величина за Опел.Да не говорим,че конкретно Опел (без GM) е като малък гаражен производител пред корейците.Да не споменавам по-големите фирми.
  • #40
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Crosover ( преди 15 години )
    Много заблудени мозъци тук!Опел са най-продаваната марка в Бг за миналата година при новите, а последните 10 години са неизменно и най-продавани при втората ръка коли.Не предлагат лукс, но като надеждност са ненадминати за цената си - питайте който искате механик. Аз ;ично имам Омега 2003, 3.2V, а баща ми Вектра 2.2 DTI. Засега никакви проблеми с двете. А ги караме 4 години. Лично моята Омега е с класа над разни А4-ки, Пасати и т.н. А като цена е на половина! Успех на Опел!