IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Renault потвърди за открита версия на Twingo

Заместник вицепрезидентът на Renault, отговарящ за сегмента на компактните автомобили, Ив-Ерик Морел (Yves-Eric Morel) официално потвърди разработката на открита версия на Twingo.

Renault потвърди за открита версия на Twingo
Според информация в изданието Automotive News Europe, колата ще бъде представена на изложението във Франкфурт през септември, а в продажба в Европа ще бъде през първата половина на следващата година. 

Морел не дава подробности за кабриолета Renault Twingo, но отбелязва, че „този автомобил ще запълни определена ниша на пазара” и ще се отличава от другите модели в този сегмент. Според Морел новият открит Renault Twingo ще помогне да се подобри имиджа на френската марка.  


Според предварителните информации, новият открит Twingo ще предлага две места и централна част от покрива, която ще се сваля, така както беше при концепцията Renault Twingo CC, за първи път показна през 2007 г. В интервю за Automotive News Europe, Ив-Ерик Морел отказва да коментира дали това е така и да даде подробности. 

Според предварителни данни, откритата версия на  Twingo ще се предлага с бензинов двигател с мощност 120 к.с. Цената на новия мини кабриолет ще бъде в Европа около 15 000 евро. За сравнение сега откритата версия на Fiat 500 започва от 13 000 евро.
0 от 500