IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Rolls-Royce ще съди Geely

Rolls-Royce възнамерява да съди китайската фирма Geely заради пълното визуално сходство на седана Geely GE с флагмана на британската марка Phantom.

Rolls-Royce ще съди Geely
Според британското издание Autocar, представители на Rolls-Royce вече водят консултации с юристи за започване на съдебен процес срещу Geely


Още на пръв поглед се вижда, че седана Geely GE е просто копие на Phantom. Радиаторната решетка, дневните фарове в предната броня, профила на колата са просто еднакви с тези при  британския автомобил. Трябва да се каже обаче, че GE е по-къс от „Фантом" и малко по-тесен. 


Голямата разлика е в техническата част, като китайския седан е с двигател V6, имащ обем 3.5 литра, докато флагмана на Rolls-Royce е с 12 цилиндров двигател. Освен това при Geely GE на задната седалка има само едно кресло, докато при Phantom са две. 


Предварителната цена на китайската лимузина е определена на 140 000 долара, което е шест пъти по-малко от базовата цена на Rolls-Royce Phantom.
0 от 500