IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Производството на Audi Q3 започва от 2011 в Испания

Шефът на Audi, Рупърт Стадлер съобщи днес, че от 2011 г. ще започне производството на новия компактен кросоувър Q3.

Производството на Audi Q3 започва от 2011 в Испания
От неговото изявление стана ясно, че Audi Q3 ще се произвежда в завода на Seat в Марторел, Испания. Стадлер съобщи, че инвестициите за подготовка на новата производствена линия ще са около 300 милиона евро, а на година ще бъдат произвеждани по около 80 хиляди автомобила Q3. 


Вече се знае, че дизайнът на новия кросоувър ще бъде в стила на концепцията Audi Cross Coupe Quattro, за първи път представена на автомобилния салон в Шанхай през 2007 г. 

Колата ще бъде произвеждана на платформата на Volkswagen Tiguan и ще има предаване на движението към четирите колела. Ще се предлага с двулитрови бензинови турбодвигатели с мощност от 170 до 200 к.с и с дизелови агрегати с мощност от 140 до 170 к.с. Ще може да се избира между механична, автоматична и роботизирана скоростна кутия с два съединителя. 

Audi Q3 ще бъде третия и най-малък засега от серията „Q”. Първите два са Q5 произвеждан в Германия и Q7 произвеждан в Словакия. 

В същото изявление на Рупърт Стадлер се потвърждава и производството от 2011 г. на компактния хечбек А1. Колата ще бъде главен съперник на Mini и ще се прави с три и с пет врати. Двигателите за нея ще бъдат бензинови и дизелови с обем от 1.2 до 2.0 литра.  
0 от 500