IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Porsche готви нови икономични двигатели

Porsche планира да разработи нова серия от четирицилиндрови бензинови турбодвигатели, които ще монтира на купето и роудстера Porsche Cayman и Boxster от ново поколение.

Porsche готви нови икономични двигатели
Това беше съобщено от директора по продажби и маркетинг на Porsche, Клаус Бенинг (Klaus Bening). Според Бенинг, новият Boxter и Cayman ще бъдат на пазара през 2012 г. и ще имат четирицилиндрови двигатели. Дали днешните двигатели с шест цилиндъра монтирани на тези модели ще се запазят, не става ясно.

Бенинг увери всички фенове на марката, че нито системата "Стоп-Старт", нито хибридна система (каквато ще има при Panamera и SUV Cayenne), ще бъдат предлагани някога със спортните модели 911 и Cayman/Boxster.  
Според него тези системи са разработени единствено за да се намалят общите вредни емисии на марката, нещо което се изисква от законодателството в ЕС.
Струва си да се напомни обаче, че редица години шефовете на Porsche твърдяха, че никога модел на фирмата няма да има дизелов двигател, но миналата есен на пазара се появи дизелов Cayenne, а скоро на пазара в САЩ ще се продава и първият хибриден Cayenne.
0 от 500
  • #4
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Лепо Ракийчев ( преди 15 години )
    Ей,село!Гледай как разлая кучетата с твоето скапано БМВ.Дали пък БМВ-то ти не е Москвич или Голф...
  • #3
    0 rate up comment 0 rate down comment
    qwerty ( преди 15 години )
    Поне като нямаш пари недей да обясняваш кое е грозно и кое хубаво. А само ей така за информация ще ти кажа ,че най-слабите мотори на Порше Кайман и Боксер с по 250 коня ускоряват по слабо само от М-версиите на БМВ но пък от там нагоре моторите правят БМВ-тата буквално СМЕШНИ! А 911 Карера просто УНИЖАВА марката БМВ на пътя. Порше е много по-спортна,луксозна,престижна и качествена марка от БМВ и това го знае всяко хлапе.Освен теб явно.
  • #2
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Ронин ( преди 15 години )
    Не съм чак такъв познавач на автоестетиката,но със сигурност разплаквам всички собственици на БМВ с малката ми японска кошничка "Хонда Сивик" Р-тайп!
  • #1
    0 rate up comment 0 rate down comment
    555 ( преди 15 години )
    най грозната кола за всички времена, моето бмв ги къса дет ги хване.