IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

ESP системата задължителна в Европейския Съюз

Всички нови леки автомобили произвеждани в Европейския Съюз от ноември 2011 г. трябва да имат Електронна система за стабилност (ESP).

ESP системата задължителна в Европейския Съюз
Решението е на Европейския парламент. Съгласно това правило, което трябва да бъде одобрено и от Съвета на министрите,  ESP ще бъде задължително за всички продавани в Съюза автомобили от ноември 2014 г. 


„ESP може да предотврати до 80% от всички инциденти предизвикани от поднасяне на автомобила”, казва Вернер Щрут (Werner Struth), президент на Отдела за системи контролиращи шасито при Bosch. „След колана за безопасност, тази система се явява най-важна за безопасността на пътниците в колата”, казва Щрут. 

Решението системата ESP да бъде задължителна за новите автомобили в ЕС е част от по-обширна програма, която ЕС планира да приложи за да повиши безопасността по пътищата и да намали разхода на гориво. 

Освен системата  ESP, скоро в ЕС ще станат задължителни и системи като тези предупреждаващи водача за непреднамерено напускане на лентата за движение или за включване на аварийните светлини при рязко спиране. 

Тези системи ще станат задължителни и за товарните автомобили над 3.5 тона и автобусите (за новите модели от ноември 2013, за всички новорегистрирани автомобили от ноември 2015).
0 от 500
  • #7
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Downloads ( преди 15 години )
    Тая система действува ли на ситен пясък и примесен с камъчета щото стана едно мазило:)))))По- добре с акъл
  • #6
    0 rate up comment 0 rate down comment
    pesata ( преди 15 години )
    to4no taka
  • #5
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Triforce ( преди 15 години )
    Не знам дали си виждал ESP на мотор над 300 коня, ама като му смачкаш газта и ESP-то се чуди как да реагира. Така че... задкормилното устройство еко не е в ред, всички системи за безопасност отпадат...
  • #4
    0 rate up comment 0 rate down comment
    palavnik ( преди 15 години )
    Да ви кажа имах инцидент скоро с чисто нов автомобил, всички системи, 4х4, невероятен, марката няма да я цитирам 90 000 лв. и нито системите ме опазиха в един завой , хлъзнах се на прашния път и се забих в едно дърво.Като се предовериш на колата , няма какви системи да те спасят!!!!
  • #3
    0 rate up comment 0 rate down comment
    The Stig ( преди 15 години )
    Dobre, mn dobre.Kolkoto pove4e sistemi za bezopasnost ima v avtomobilite, tolkova po-dobre za nas kupuva4ite. I dvata komentara pod men sa mn pravilni, a i tova zaduljitelno integrirane na sistemi 6te vdigne neminuemo i cenata na avtomobilite.No vsi4ko si ima cena i spasqvaneto na nqkolko 4ove6ki jivota e bezcenno.
  • #2
    0 rate up comment 0 rate down comment
    вихро ( преди 15 години )
    Пичо, нали се сещаш, че такива като Bosch яко драпат за задължителното въвеждане на подобни системи. От друга страна европейските автомобилни производители тепърва ще се чудят какви нови ограничения да измислят, за да се опазят от инвазията на евтини китайски и индийски автомобили, които вече са реална коншнуренция.Но всичко е до време.
  • #1
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Triforce ( преди 15 години )
    Голям праз! Пък новите мотори 1.6 бензин ще са по 220 коня дотогава. И нали се сещате всеки "състезател" как ще кара? И тогава ЕСП-то не се ли обезмисля? Да им дадат на всички по 1.4 дизел и да карат бавно, а не ЕСП!