IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Първи информации за новото поколение нa Ford Focus

Британското списание Auto Express публикува първата информация за новото поколение на един от най-популярните в Европа модели в компактния клас - Ford Focus.

Първи информации за новото поколение нa Ford Focus
Колата ще бъде на европейските пазари през 2010 г., заедно с новото поколение и на  мини вана C-Max. Според източниците на изданието, новият Focus ще бъде изпълнен в стила на концепцията Iosis Max и ще има съвършено различни двигатели от досегашните. 


Базов ще бъде турбобензиновият агрегат с обем един литър (!), като ще има два варианта на мощност – 89 и 108 к.с. Наред с променения външен вид, новото поколение на Ford Focus ще бъде с огромен панорамен стъклен покрив, ще има стандартно камера за наблюдение пространството зад автомобила, съвсем нова централна конзола с дисплей, наречен от производителите HMI - Human Machine Interface, какъвто познаваме от Mondeo. 

Платформата на новия Focus ще бъде модернизирана версия на досегашната. Освен еднолитров агрегат, сред гамата на двигателите ще видим и бензинов турбодвигател с обем 1.6 литра, отново с две версии на мощност - 148 и 178 к.с. Дизеловите турбодвигатели ще бъдат с обем 1.6 и 2.0 литра, с различни варианти на мощността, от  128 до 197 к.с. 

Всички двигатели ще бъдат комбинирани с механична скоростна кутия с шест степени или с PowerShift с два съединителя. Новото поколение на Ford Focus ще има и версия със системата за автоматично спиране и стартиране на двигателя. 

Новият Focus ще бъде произвеждан в завода на  Ford в Заарлуи, Германия, докато мини вана C-Max ще се произвежда в испанския завод на Ford във Валенсия.
0 от 500
  • #1
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Easyto ( преди 15 години )
    имам чувството, че кризата ще направи форд по-добри, все по-авангардни неща се чуват, а и т.нар. им кинетичен дизайн кефи...