IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes-Benz F-CELL Roadster concept

Поглед към миналото, чрез съвременните технологии.

Mercedes-Benz F-CELL Roadster concept
Последната концепция на Mercedes-Benz съчетава съвременните технологии и ретро дизайна на предшествениците на днешните коли на компанията. 



F-CELL Roadster concept е дело на студенти и младши инженери, работещи в Mercedes-Benz. Тяхното произведение се задвижва от високотехнологична система с горивна клетка и притежава дизайна на колите от зората на автомобилната индустрия.

Предната част на автомобила е изградена от фибростъкло и наподобява формата на болидите от Формула 1. Воланът е заменен от джойстик, който не използва механични компоненти при връзката си със завиващите колела. Спортните седалки с карбонова основа са облечени с ръчно съшита кожа. Вратите се отварят на горе и перфектно допълват футуристичните форми на F-CELL. Колелата, сякаш сложени на бързо в последния момент ни връщат към далечната 1886 година, когато по улиците се е движел Benz Patent Motor Car.



Екологичният задвижващ агрегат, който не отделя никакви вредни емисии е поставен в задната част на превозното средство. Високотехнологичната система с горивна клетка доставя нетипичната за компанията мощност от 1.63 к.с. и позволява на колата да се движи със скорост от 25 км/ч. С напълно заредени батерии F-CELL Roadster concept е способен да измине около 350 км.

Може би няма да ви изненадаме, но не очаквайте да срещнете Mercedes-Benz F-CELL Roadster concept по улиците или в шоурумите на компанията, тъй като той е само студентски проект.







0 от 500
  • #6
    1 rate up comment 1 rate down comment
    delgogo ( преди 15 години )
    Тук в България не дава никой такива средства мой човек. Иначе тази каруца нищо не ми говори на мен, аз лично бих направил по хубава и добра кола. Ако ще и да е свързана с миналото мисля че бих могъл да сторя това. Възможноста е друго нещо.
  • #5
    1 rate up comment 1 rate down comment
    nneenno ( преди 15 години )
    Едва ли. Браво на МВ че финансират такива проекти. А лично за мен този проект е оригинален и добър.
  • #4
    2 rate up comment 0 rate down comment
    nneenno ( преди 15 години )
    Абе хора, вие добрели сте? редактора го е написал, че това е просто проект и никога няма да влезе в производство. MB си правят реклама така и показват състоянието на фирмата си по този начин. Те много добре знаят знаят, че вложените средства никога няма да се възвърнат от серийно производство. Я ми кажете вие, първите трима, след като сте завършили висшето си образование някой дал ли ви е възможност да прахосате пари за определен тип разработка, от която работодателя ви да прецени колко знаете.
  • #3
    1 rate up comment 1 rate down comment
    delgogo ( преди 15 години )
    представям си го с лето джанти на BRABUS и сигурно цена от 100 хиляди евро ха ха ха. Тия от Brabus ще го пипнат до 35 км в час. :) само да не остане с тези колела, че каруцата на Бай Стефчо в село изглежда по добре :) Тва ще се разпадне по нашите улици с дупките, нищо чудно че няма да се продава, то тва по скоро е направено да се движи само по гладки повърнохсти с 25 км/ч ха ха. Иначе в граски условия я стигне до 10-15 а не стигне ха ха ха
  • #2
    1 rate up comment 1 rate down comment
    BOB ( преди 15 години )
    Не нееее истина. Трябва му само AMG да го пипнати ще достигне до нечовешките 30 км макс скорост.
  • #1
    1 rate up comment 1 rate down comment
    Triforce ( преди 15 години )
    ХААААА - ХА ХА ХА ХА!!! Умирам да се смея, дръжте ме, че падам от стола!!! ХАААААА - ХА ХА ХА ХА!!!