IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes-Benz F-CELL Roadster concept

Поглед към миналото, чрез съвременните технологии.

Mercedes-Benz F-CELL Roadster concept
Последната концепция на Mercedes-Benz съчетава съвременните технологии и ретро дизайна на предшествениците на днешните коли на компанията. 



F-CELL Roadster concept е дело на студенти и младши инженери, работещи в Mercedes-Benz. Тяхното произведение се задвижва от високотехнологична система с горивна клетка и притежава дизайна на колите от зората на автомобилната индустрия.

Предната част на автомобила е изградена от фибростъкло и наподобява формата на болидите от Формула 1. Воланът е заменен от джойстик, който не използва механични компоненти при връзката си със завиващите колела. Спортните седалки с карбонова основа са облечени с ръчно съшита кожа. Вратите се отварят на горе и перфектно допълват футуристичните форми на F-CELL. Колелата, сякаш сложени на бързо в последния момент ни връщат към далечната 1886 година, когато по улиците се е движел Benz Patent Motor Car.



Екологичният задвижващ агрегат, който не отделя никакви вредни емисии е поставен в задната част на превозното средство. Високотехнологичната система с горивна клетка доставя нетипичната за компанията мощност от 1.63 к.с. и позволява на колата да се движи със скорост от 25 км/ч. С напълно заредени батерии F-CELL Roadster concept е способен да измине около 350 км.

Може би няма да ви изненадаме, но не очаквайте да срещнете Mercedes-Benz F-CELL Roadster concept по улиците или в шоурумите на компанията, тъй като той е само студентски проект.







0 от 500
  • #16
    1 rate up comment 1 rate down comment
    delgogo ( преди 15 години )
    Това според теб автомобил ли му викаш :), че да земем да оборудваме *** каруци с двигателчета и готово, няма да има нужда от коне.
  • #15
    1 rate up comment 1 rate down comment
    Chichone ( преди 15 години )
    Само, който разбира от автомобили може да оцени този проект.За останалите горещо препоръчвам посещение в музея в Щутгард:)
  • #14
    1 rate up comment 1 rate down comment
    ............. ( преди 15 години )
    basi groznata rabota te mercedes 4e pravqt samo mindili ama 4ak puk tolko prekaliha
  • #13
    1 rate up comment 1 rate down comment
    delgogo ( преди 15 години )
    Така напълно съм запознат с историята на Мерцедес, както и на почти всички автомобилни марки които имат модели предлагани в България. Не знаеш с какво се занимавам за да твърдиш това. А относно до дизайна мисля, че това си е само за гледане, защото аз пеша ще го мина и ще изразходвам по малко енергия от него, а ако карам колело ще стигна по далече особено по нашите лунни пътища :) Затова нека си правят каруците и да си ги гледат в музей.
  • #12
    1 rate up comment 1 rate down comment
    Бруталото ( преди 15 години )
    И за какво ми е този уникат? Да си го държат. Грозно,както всичко немско. Както всичко,правено без въображение. Ама си е уникат,вярно,и ще си остане в музея.Там му е мястото.Чакаме подобен гоуф. В музея го чакаме...
  • #11
    1 rate up comment 1 rate down comment
    Даймлер Бенц ( преди 15 години )
    *** ***, това возило ще стои в музея в Щутгарт редом до модела от началото на миналия век, на цена от милиони евро (или въобще непродаваем, безценен). Когато Мерцедес са правили автомобили и са се състезавали с тях, повечето марки въобще не са били запланувани. А въпросният прототип е уникат, нещо, което вие ***, никога няма да имате и не сте имали. Същото е както с акъла!
  • #10
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Xapu ( преди 15 години )
    Бах му...Глей к'ъв авариен пуш стоп има в багажника! Като на струг!
  • #9
    1 rate up comment 1 rate down comment
    martu ( преди 15 години )
    еее как може да има толко болни хора??ццццц я се осъзнайте и не говорете глупости.Тва' не е поредната "каруца" на Мерцедес...това е нещо уникално,нещо невероятно,нещо което никой от коншнурентните производителе не се е сетил да направи.Мерцедес винаги са били уникални и винаги ще бъдат...перфектния дизайн за ретро автомобил,и най-модерни технологии
  • #8
    1 rate up comment 1 rate down comment
    Wane ( преди 15 години )
    delgogo, нищо не ти говори, защото толкова си запознат с историята. Освен това хората направили проекта, повярвай ми, не са го правили по свое усмотрение. Не им е дошла идея някъде от небитието да направят "каруца" както ти се изразяваш. Ръководството им е задало темата, те са си свършили работата. И проекта междо другото е много идеен, но трябва да си поне малко навътре в областта, за да го интерпретираш правилно.
  • #7
    1 rate up comment 0 rate down comment
    DDD ( преди 15 години )
    4udesen dizain za retro kola BMW moje da mi lapnat .... kogato napravqt retro kola.