IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

VW представи новия пистов ван

Caddy Racer е готов да покорява пистите и през 2009 година.

VW представи новия пистов ван


Тази година нетрадиционното возило на VW ще отбележи петият си сезон в надпреварата "Volkswagen Racing Cup". Зад волана на Caddy Racer ще бъде Peter Wyhinny, който също така работи за VW Group, като директор на английското подразделение на SEAT.



VW Caddy Racer е заел до голяма степен визията на шосейният си събрат Caddy Sportline, но разполага с почти двойна мощ. Благодарение на оптимизацията на мотора, дело на Volkswagen Racing UK и новата двойна ауспухова система от Milltek, познатият агрегат на VW Caddy - 2.0 TDI, разполага със 260 конски сили (140 к.с. при шосейният модел).



Промени разбира се има и по окачването и спирачките на товарното возило, а за по-голяма сигурност е добавена и задължителната предпазна клетка.



Първата надпревара в която ще вземе участие новият VW Caddy Racer е на пистата Oulton Park в Cheshire, която ще се проведе между 11 и 13 април. До края на септември, новият пистов ван на VW ще обиколи повечето писти на острова.
0 от 500