IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes-Benz официално представи купето на Е-Клас

Днес Mercedes-Benz публикува първите официални снимки на новото купе, произведено на базата на седана E-Class.

Mercedes-Benz официално представи купето на Е-Клас
Този автомобил ще бъде заместник на CLK Coupe. Вече е известно, че световната премиера на купето от Е-Клас ще бъде само след две седмици в Женева. 


Купето е с изцяло нова каросерия в стила на седана от E-Class. Разликата от седана е липсващата централна колонка, променената предна броня с вградени диодни фарове, както и новата радиаторна решетка с две хоризонтални лайсни и уголемена емблема. 


Арките над колелата са издути, промяна се вижда и в задната броня, задните светлини също са променени. 

Купето на Mercedes-Benz E-Class ще се продава с три бензинови и два дизелови двигатели. Най-икономичен сред тях ще бъде дизеловият агрегат с обем 2.1 литра и мощност 204 к.с., който ще има среден разход от 5.3 литра на 100 км. Най-мощен ще бъде бензиновият двигател с осем цилиндъра и обем 5.5 литра, който ще предлага 382 к.с. 


Естествено тук не се брои AMG версията, която ще бъде с V8 и мощност 525 к.с., но ще се появи по-късно. Новото купе ще има окачване с адаптиращи се амортисьори Agility Control, които ще изменят твърдостта си в зависимост от пътните условия и скоростта на движение. 


Колата ще бъде оборудвана и със система „преценяваща” умората на водача, система за разпознаване на знаците по пътя, както и адаптиращи се фарове. 


От Mercedes-Benz уточняват, че в интериора на купето ще се монтират нови спортни седалки, регулиращи се в много посоки. Задните седалки са две самостоятелни спортни кресла, които при нужда могат да бъдат сгънати изцяло. 


Продажбите в Европа на купето на Mercedes-Benz от E-Class ще започнат още от месец май. Още по-подробна информация за този модел ще бъде разпространена по време на автомобилния салон в Женева.
0 от 500
  • #38
    0 rate up comment 0 rate down comment
    rumpi ( преди 15 години )
    Няма такава кола, както мерса на света, може да плюете но в едно съм сигурен. А то е че болшинството от тези които плюят, ако някой ден имат възможноста да притежават такава кола, то това би било първото нещо което ще направят.
  • #37
    0 rate up comment 0 rate down comment
    stanislav ( преди 15 години )
    поне таблото е прегледно а този на BMW на какво прилича имам предвид само на 3 serie coupe
  • #36
    0 rate up comment 0 rate down comment
    bmwe91 ( преди 15 години )
    Mnogo konservativno tablo po nisto ne li4i 4e e kupe.Da ne govoria za prednite farove ujas.
  • #35
    0 rate up comment 0 rate down comment
    georgi ( преди 15 години )
    абе 35 отвори прозореца и скачай
  • #34
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 15 години )
    Ха-ха-ха! Мерцедес разработва нови модели??? Сменят две лайстни и закрепването на чистачките и хоп - нов модел! А щях да пропусна нещо мнооооого същественно - цвета на тапицерията също се променя,ама те сменят 5-6 комбинации и не се брои за нов модел...
  • #33
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Observer ( преди 15 години )
    Георги, 32, това което виждаш пред себе си не е планина, а пъпката на носа ти. За разлика от Лексъс, мерцедес разработват един модел от момента на презентазия на предишния от съответния клас. Затова, и поради много други фактори, интернет е пълен с шпионски снимки на продуктите на 3-те германски автомобилни концерна и много рядко, ама толкова рядко колкото мозъчето ти е разбито в черепната ти кутия, ще срещнеш материал за "японското чудо" или чудеса...Компетентността се гради с усърдие и постоянство, посредствеността е форма на мързел, безпричинна и необяснима завист и най-вече липса на самочувствие.Сега, бягай до най-близкия РЕП, ако нямаш достъп до интернет вкъщи, и си купи списанието TOP GEAR та белкем се ограмотиш малко...И чети повечко...
  • #32
    0 rate up comment 0 rate down comment
    клошар ( преди 15 години )
    брато,ники, аз се опитах да използвам ирония но ти понеже се храниш със злоба а акаш омраза и за това нищо не си разбрал ама нищо те не всички с мерцедесите са толкова ограничени
  • #31
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Георги ( преди 15 години )
    Предницата на този мерцедес е чопната от GS класата на Лексъс а задницата е крадена от ES класата на Лексъс. Какво доживяхме - германците да копират Тойота. Още повече, когато Тойота стартира Лексъс преди 20ина години те безобразно копираха Мерцедес. Колко бързо се промениха нещата.
  • #30
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Andrew ( преди 15 години )
    Добра е колицата , нека да я видиме на test drive и ще ви пиша . Това ще стане след 1 година за съжаление
  • #29
    0 rate up comment 0 rate down comment
    NANI ( преди 15 години )
    Можеше и по-добре да се справят............